u bent hier

Op boekenjacht


Ongetwijfeld hebben de meeste Puttenaars al wel gehoord van de wandelingen in het kader van de berenjacht. Een aangenaam tijdverdrijf in tijden van corona. De beren zijn ondertussen bijna overal verdwenen … alleen corona is nog niet weg. De Putse bib lanceert tijdens de maand maart een heuse boekenjacht. De mosterd voor deze actie werd gehaald bij een aantal Gentenaars die dit initiatief in ... Lees meer »

Ongetwijfeld hebben de meeste Puttenaars al wel gehoord van de wandelingen in het kader van de berenjacht. Een aangenaam tijdverdrijf in tijden van corona. De beren zijn ondertussen bijna overal verdwenen … alleen corona is nog niet weg.

De Putse bib lanceert tijdens de maand maart een heuse boekenjacht. De mosterd voor deze actie werd gehaald bij een aantal Gentenaars die dit initiatief in hun stad hebben opgestart. Het principe is zeer vergelijkbaar met de berenjacht van vorig jaar: “We vragen aan onze inwoners om een leuk boek voor hun raam te zetten en daarbij een kort briefje met de melding waarom ze dit zo’n goed boeken vinden. Zo hopen we heel wat dorpsgenoten warm te maken om mee te werken aan deze actie. En bovenal willen we natuurlijk dat we daardoor iedereen kunnen aansporen om nog meer te gaan lezen”, geeft Inge De Bie als schepen bevoegd voor de bibliotheek mee.
Met deze boekenactie wordt het lezen gepromoot en krijgt het wandelen een extra dimensie. Bovendien kunnen nagenoeg alle Puttenaars deelnemen aan de actie, jong en iets minder jong. We vragen zeker ook aan onze jongste bewoners om hun favoriete kinder- of jeugdboek te laten zien aan voorbijgangers. “Zowel privé personen als middenstanders kunnen een boek voor hun raam of in hun etalage plaatsen. Onze verenigingen kunnen hun leden oproepen om mee te doen. Wie liever een scan van een bepaald boek aan het raam hangt mag dat natuurlijk ook doen. En we vragen ook om zoveel mogelijk foto’s rond deze actie te delen via facebook met als melding #boekenjachtputte. Samen hebben we zo weer iets om naar uit te kijken. En voor het langste raam van Putte, met name de ramen op het gelijkvloers van het gemeentehuis en de bib, zullen heel wat boeken geplaatst worden door onze medewerkers en leden van het college”, besluit burgemeester Peter Gysbrechts.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Gemeente Putte
/
2580 Putte
Openbare Bibliotheek Putte
gratis
015767881
putte.bibliotheek.be