u bent hier

Oorstof

18 +

Jazz en blues


Joe McPhee en Cel Overberghe, twee levende legendes uit de jazz en freejazz wereld delen opnieuw het podium om de ziel en het hart van de vrije muziek te vieren. McPhee doet dat met de Noorse percussionist buiten categorie Paal Nilssen-Love en Cel Overberghe met muzikale rechterhand gitarist Tom Van Overberghe als CO2 dag op dag 10 jaar na het eerste concert van dit weergaloos duo. JOE McPHEE ... Lees meer »

Joe McPhee en Cel Overberghe, twee levende legendes uit de jazz en freejazz wereld delen opnieuw het podium om de ziel en het hart van de vrije muziek te vieren. McPhee doet dat met de Noorse percussionist buiten categorie Paal Nilssen-Love en Cel Overberghe met muzikale rechterhand gitarist Tom Van Overberghe als CO2 dag op dag 10 jaar na het eerste concert van dit weergaloos duo.

JOE McPHEE & PAAL NILSSEN-LOVE
Candy, zo heet de zevendelige cd-boxset die zeven jaar (2007 – 2014) van samenwerkingen tussen de legendarische saxofonist Joe McPhee en het alomtegenwoordige drumbeest Paal Nilssen-Love (The Thing, Large Unit) documenteert. Maar definitief blijkt deze kanjer van een box uit 2015 allerminst want op de lauweren rusten zit er voor de inmiddels 78-jarige McPhee voorlopig niet in. Samen met de 35 jaar jongere – en even gedreven – Nilssen-Love trekt hij immers opnieuw een Europese tournee opgang die hen voor het eerst als duo naar de Oorstof-serie brengt.

www.joemcphee.com
www.paalnilssen-love.com


CO2 > CEL OVERBERGHE & TOM VAN OVERBERGHE
Exact 10 jaar geleden, op 3 december 2007 op precies te zijn, speelden gitarist Tom Van Overberghe en saxofonist Cel Overberghe hun eerste concert onder de naam CO2. Dat heugelijk feit en de tachtigste verjaardag van freejazzpionieer, beeldend kunstenaar, dichter en saxofonist Cel Van Overberghe wordt nu in de kijker gezet met een gloednieuwe CO2-release met de toepasselijke titel 10/80 en een concert in de Oorstof-reeks dat de generatiegenoten Joe McPhee en Cel Overberghe opnieuw samenbrengt op een Belgisch podium.

users.telenet.be/artdepot/celoverberghe/album/about
co2music.bandcamp.com/releases

www.soundinmotion.be

VVK: € 10 - Kasssa: € 13 --> reseveren aan VVK-tarief kan via reservations@soundinmotion.be

Joe McPhee & Paal Nilsson-Love + CO2 > Cel Overberghe & Tom Van Overberghe
DE Studio/Villanella
Maarschalk Gérardstraat 4
2000 Antwerpen
zondag 10 december 2017om 20:00
de studio
Bestel tickets
03/260 96 10
tine@villanella.be
www.destudio.com