u bent hier

Oorlogsveteranen: overlevenden van Wereldoorlog I


Voor de herdenking van het einde van WOI lanceren we een oproep bij alle inwoners van de gemeenten Essen, Kalmthout, Kapellen, Ranst, Schilde, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel en Zoersel. 1. Ken jij in je gemeente een grote boom die mogelijk ouder is dan 100 jaar? Deze boom kan in het gemeentelijk park staan of zelfs gewoon bij jouw thuis. Van zodra je een boom hebt gevonden, mag je de locatie ... Lees meer »

Voor de herdenking van het einde van WOI lanceren we een oproep bij alle inwoners van de gemeenten Essen, Kalmthout, Kapellen, Ranst, Schilde, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel en Zoersel.

1. Ken jij in je gemeente een grote boom die mogelijk ouder is dan 100 jaar? Deze boom kan in het gemeentelijk park staan of zelfs gewoon bij jouw thuis. Van zodra je een boom hebt gevonden, mag je de locatie ervan melden op de website van Regionaal Landschap de Voorkempen www.rldevoorkempen.be  project ‘Oorlogsveteranen’ of stuur een e-mail met de locatie van de boom en eventueel een foto naar info@rldv.be.

2. Heb jij een (over)grootvader die als oorlogsveteraan een heldhaftig avontuur heeft meegemaakt in je gemeente tijdens WO I? Meldt dan zijn naam en verhaal met je gegevens op de website van Regionaal Landschap de Voorkempen www.rldevoorkempen.be  project ‘Oorlogsveteranen’ of stuur een e-mail met de gegevens naar info@rldv.be.

Op 31 december 2017 sluiten we de inzendingen af en zullen we per gemeente één of meerdere bomen en verhalen selecteren. Onder de geselecteerde bomen zullen we een infobord plaatsen waar informatie over de toestand van de boom en zijn toekomstige boomverzorging zal gekoppeld worden aan het verhaal van de lokale oorlogsheld(en). Zowel de boom als de oorlogshelden staan symbool voor continuïteit, voor vrede en stabiliteit. De bomen moeten bewaard blijven, net zoals we alle oorlogsveteranen moeten herdenken opdat ze nooit zouden vergeten worden. Op 11 november 2018 worden de infoborden ingehuldigd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Wuustwezel
Wuustwezel
2990 Wuustwezel
Van vr 15 september 2017 00:00 tot zo 31 december 2017 23:59
gratis
info@rldevoorkempen.be
www.rldevoorkempen.be