u bent hier

Online workshop: Duurzame geschenken & furoshiki

18 +

Milieu en natuur


Wanneer we cadeautjes geven, komt er meestal vanalles bij kijken. Waar we echter vaak niet bij stilstaan, is de impact die deze op het milieu hebben . Het zit in ons ingebakken dat een geschenk uit de winkel komt. Maar het kan ook anders. We kunnen zelf tal van geschenken maken en verpakken. Het boost onze creativiteit en het is bovendien véél goedkoper. Ook de ontvanger zal in de meeste ... Lees meer »

Wanneer we cadeautjes geven, komt er meestal vanalles bij kijken. Waar we echter vaak niet bij stilstaan, is de impact die deze op het milieu hebben . Het zit in ons ingebakken dat een geschenk uit de winkel komt. Maar het kan ook anders. We kunnen zelf tal van geschenken maken en verpakken. Het boost onze creativiteit en het is bovendien véél goedkoper. Ook de ontvanger zal in de meeste gevallen veel blijer zijn met een zelfgemaakt en gepersonaliseerd cadeau. Na deze online workshop zal je vol inspiratie aan de slag kunnen!

Je leert daarnaast om zelf papieren zakjes te vouwen van gerecycleerd papier, waar je geschenken in kunt verpakken. Daarna leer je enkele basis furoshiki-inpaktechnieken toepassen. Furoshiki is een inpakmethode uit Japan, waarbij gebruik gemaakt wordt van sjaals en mooie lappen stof.

Doe gezellig mee vanuit je huiskamer tijdens deze creatieve workshop en laat je inspireren voor de meest originele kerstcadeau’s!

Wanneer je inschrijft krijg je uitgebreid info doorgemaild met het verloop van de workshop en het materiaal.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Groene Stadshut
Bredestraat 44
2000 Antwerpen
woensdag 9 december 2020 van 19:00 tot 21:00
De Groene Stadshut
€ 15,0
degroenestadshut.be/workshops