u bent hier

Online Tummy Time ... Fun Time! Baby yoga voor plezante moment in buikligging.

Gezondheid en zorg


Deze cursus wordt nu online aangeboden. Passen de data niet, geen erg. Je ontvangt ook een replay link gedurende 48 uur. Mochten de maatregelen versoepelen, wordt de cursus aangeboden bij Vroedvrouwenpraktijk Fleurentine, Berchem, Antwerpen. Thema: Tummy Time … fun time! Do-sessie: baby yoga & andere tips voor plezante momenten op de buik Hoor je steeds meer over het belang van “tummy time” ... Lees meer »

Deze cursus wordt nu online aangeboden. Passen de data niet, geen erg. Je ontvangt ook een replay link gedurende 48 uur.

Mochten de maatregelen versoepelen, wordt de cursus aangeboden bij Vroedvrouwenpraktijk Fleurentine, Berchem, Antwerpen.

Thema: Tummy Time … fun time! Do-sessie: baby yoga & andere tips voor plezante momenten op de buik

Hoor je steeds meer over het belang van “tummy time” voor je baby? Klinken de tips allemaal interessant, maar wil je van “tummy time” een plezierig, boeiend moment van samenzijn maken? Weet je soms niet goed hoe de oefeningen precies uit te voeren en heb je nog meer inspiratie nodig? Wil je gewoon eens de kans krijgen om te ervaren en te oefenen?

Dan is deze workshop een aanrader! Ook papa’s en grootouders zijn welkom!
Bovendien is er de kans om na de les gezellig bij te praten en ervaringen uitwisselen met andere ouders bij een kopje thee?

De sessie is voor baby’s vanaf 12 weken tot 12 maanden. Ben je niet zeker of de workshop voor je baby geschikt is, neem contact op met de lesgeefster. Leeftijd geeft immers maar een kleine indicatie van je ontwikkeling van je baby.

1) Waarom is “tummy time” belangrijk?
“Tummy time” is belangrijk om de rugspieren van je baby te sterken en hoofdcontrole aan te moedigen en het risico op schedelafwijkingen te beperken. Er wordt vaak aanbevolen dat je baby minstens 30 minuten per dag tijdens de wakkere uren op zijn/haar buik ligt. Voor veel baby’s s dit in het begin een uitdaging.

2) Inhoud van de les
Naast algemene tips om “tummy time” te bevorderen zowel voor kleine als iets grotere baby’s, gaan we een hele waaier aan baby yogaoefeningen toepassen die buiklig van je baby stimuleren, gecombineerd met rijmpjes en aanrakingstechnieken. Bovendien leer je verschillende draaghoudingen voor thuis of onderweg om ook dan momenten van “tummy” time in te lassen. We maken het extra interessant door bijvoorbeeld een bal of rebozo te gebruiken. Maar het leukste van allemaal is dat je het samen met je baby op een speelse manier kunt beleven. Samen plezier maken en van elkaar leren.

De sessie is voor iets oudere baby’s vanaf 12 weken tot 12 maanden. Is je baby jonger, neem dan contact op met de lesgever en we bespreken de mogelijkheden. Sommige tips die aan bod komen zijn ook interessant voor jongere baby’s.

2) Praktisch:
Data: zaterdag, 6 februari 15u-16u00

Locatie: Online. We werken met Zoom. Na inschrijving ontvang je een Meeting-ID om in te loggen.

Prijs: 15 euro. BE30 1431 0110 3811 (Fintro/BNP Paribas Group)

Inschrijven en meer info: Ines Rothmann, inesrothmann@hotmail.com en info@lava.yoga, 0484.900.794. www.lava.yoga. Vermeld bij je inschrijving de leeftijd van je baby. Van zodra je het inschrijvingsgeld hebt overgeschreven, dan ben je zeker van je plekje.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Lava
Meerlenhoflaan 89
2660 Hoboken (Antwerpen)
zaterdag 6 februari 2021 van 15:00 tot 16:00
€ 15,0
inesrothmann@hotmail.com
www.lava.yoga