u bent hier

ONLINE | Slam poetry

18 +

Kunst en kunsteducatie


Dit is een cursus in het kader van het festival voor nieuwe toneelschrijfkunst Shakespeare is dead. Slam poetry, dat zijn rake boodschappen die worden afgevuurd als sterke staaltjes van woord- en ritmegebruik. Alleen voor bovenaardse woordengoochelaars die nog nooit van podiumvrees gehoord hebben? Integendeel. In deze cursus leer je slam poetry kennen als verbindingsmiddel tussen jezelf en je ... Lees meer »

Dit is een cursus in het kader van het festival voor nieuwe toneelschrijfkunst Shakespeare is dead.
Slam poetry, dat zijn rake boodschappen die worden afgevuurd als sterke staaltjes van woord- en ritmegebruik. Alleen voor bovenaardse woordengoochelaars die nog nooit van podiumvrees gehoord hebben? Integendeel. In deze cursus leer je slam poetry kennen als verbindingsmiddel tussen jezelf en je publiek. 
Als opstapje en insteek voor onze poëzie nemen we twee tegenovergestelde gevoelens, ideeën, percepties of woorden. Om van onrecht te spreken, heb je recht nodig. Om van vastberadenheid te spreken, moet er ook twijfel zijn.
We zetten concepten tegenover elkaar en schrijven op ritmische en expressieve wijze een gedicht neer met het oog op een (eventuele en vrijblijvende) voordracht. De focus ligt enerzijds op de inhoud van de teksten en anderzijds ook op de klanken en woordspelingen die gebruikt zullen worden.
In het tweede deel van het traject werken we verder aan het gedicht dat we de vorige week geschreven hebben en oefenen we hoe we onze teksten kunnen voordragen. We focussen ons hier op onze houding en de juiste stemkleur om elk publiek aan je lippen te hebben.

Begeleiders: Esohe Weyden

Bron: UiTinVlaanderen.be

Esohe Weyden
Toon kaart Noordpoort
Dambruggestraat 336
2060 Antwerpen
do 8 oktober 2020 van 19:30 tot 22:00
do 15 oktober 2020 van 19:30 tot 22:00
do 22 oktober 2020 van 19:30 tot 22:00
do 29 oktober 2020 van 19:30 tot 22:00
WISPER
€ 81,0
Sign Up
saskia@wisper.be
016/25 16 21
http://wisper.be/activiteit/9388
saskia@wisper.be
www.wisper.be