u bent hier

Online Roadshow 'Poëzie lezen en begrijpen'

16 +

Poezie


Wil je je tijdens de Poëzieweek écht verdiepen in poëzie? Schrijf je dan gratis in voor de Roadshow van Poëziecentrum en wij sturen je de link door waarmee je op 02/02 deze cursus online kan volgen! Wat betekent een gedicht precies en waarin verschilt het van een verhaal of een theatertekst? Van welke poëtische hulpmiddelen bedient een dichter zich en hoe kan je die interpreteren? Hoe raak je ... Lees meer »

Wil je je tijdens de Poëzieweek écht verdiepen in poëzie? Schrijf je dan gratis in voor de Roadshow van Poëziecentrum en wij sturen je de link door waarmee je op 02/02 deze cursus online kan volgen!

Wat betekent een gedicht precies en waarin verschilt het van een verhaal of een theatertekst? Van welke poëtische hulpmiddelen bedient een dichter zich en hoe kan je die interpreteren? Hoe raak je wijs uit het kluwen van dichters en stromingen uit de poëziegeschiedenis van de twintigste eeuw?

Deze introductiecursus bestaat uit twee delen. Enerzijds krijgen de deelnemers aan de hand van tal van voorbeelden tips mee om gedichten te lezen en zoveel mogelijk betekenis te geven aan de teksten. Anderzijds biedt deze cursus een beknopt overzicht van de verschillende poëziestromingen uit de twintigste eeuw in Vlaanderen en in Nederland.

De Roadshow wordt verzorgd door enthousiaste medewerkers van Poëziecentrum.

bibliotheek@schoten.be
03/680 17 10
aan balie of infopunt in de bib

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Braembibliotheek
Sint-Cordulaplein 13
2900 Schoten
dinsdag 2 februari 2021 van 20:00 tot 22:00
gratis
bibliotheek@schoten.be
036801710
schoten.bibliotheek.be