u bent hier

Nur Mendelssohn

Klassieke muziek


Kan het nieuwe jaar meer hemels starten dan met deze Mendelssohn-mix? De herontdekker van Bach verdient zelf een plekje in de eeuwigheid, en het Vlaams Radio Koor zet deze unieke componist dan ook graag in de kijker. Chef-dirigent Hervé Niquet, gespecialiseerd in het vroeg romantische repertoire, maakte de selectie voor dit programma op basis van werken die in het collectieve geheugen gegrift ... Lees meer »

Kan het nieuwe jaar meer hemels starten dan met deze Mendelssohn-mix? De herontdekker van Bach verdient zelf een plekje in de eeuwigheid, en het Vlaams Radio Koor zet deze unieke componist dan ook graag in de kijker.


Chef-dirigent Hervé Niquet, gespecialiseerd in het vroeg romantische repertoire, maakte de selectie voor dit programma op basis van werken die in het collectieve geheugen gegrift staan – of er in horen te staan. Afgelopen seizoen nam hij deze parels op met het koor, en nu brengt hij ze live in Vlaanderen. 

Mendelssohn was één van de meest actieve componisten voor koormuziek uit zijn tijd. Als onvervalste pionier waagde hij zich bovendien aan heel wat a capellawerk, weg van de grootsere orkest met koor composities die zijn collega’s neerpenden. Zijn liturgische muziek blijft dan ook tot op vandaag aanspreken – geen wonder dat bijvoorbeeld zijn Drie Psalmen in het basisrepertoire van vele amateurkoren staan.


dirigent

Hervé Niquet

cello

Pieter Wispelwey

viool

Otto Derolez

piano

Alasdair Beatson

 

Vlaams Radio Koor
Liers Cultuurcentrum - Jezuïetenkerk
Gasthuisvest 50
2500 Lier
dinsdag 9 januari 2018om 20:15
Liers Cultuurcentrum
€ 16,0
Bestel tickets
03 488 06 79
info@lierscultuurcentrum.be
03 480 06 36(fax)
www.lierscultuurcentrum.be