u bent hier

Nordkapp Stories

15 +

Humor comedy


Na het succes van de reisvertelling Van Peel tot Evenaar zet Michael Van Peel zijn dia-projector terug aan voor een reeks meeslepende verhalen over aankomen op een plek waar de wereld eindigt. Michael Van Peel heeft besloten om deze voorstelling te annuleren. Binnenkort volgt een update van wat er met de reeds aangekochte tickets gebeurt.  De Noordkaap is niet meer dan een parking en een gift ... Lees meer »

Na het succes van de reisvertelling Van Peel tot Evenaar zet Michael Van Peel zijn dia-projector terug aan voor een reeks meeslepende verhalen over aankomen op een plek waar de wereld eindigt.

Michael Van Peel heeft besloten om deze voorstelling te annuleren. Binnenkort volgt een update van wat er met de reeds aangekochte tickets gebeurt. 


De Noordkaap is niet meer dan een parking en een gift shop aan een kil, mistig uiteinde van het Europese continent. Toch is het al eeuwenlang een magneet voor reizigers en mafketels.

Toen Van Peel er zelf heen bolde op zijn oude Vespa tijdens een eindeloze zomer vol lege wegen, bleef hem vooral de sfeer bij langs die laatste kilometers naar de Kaap. Iedereen op dat stukje weg was er bijna, samen onderweg naar de finish. Sommigen al maanden en bijwijlen op de vreemdste manieren; op aftandse moto’s met sidecars vol rommel, met omgebouwde corbillards, op modderige fietsen, steps en skateboards, met de gerestaureerde Mercedes van een overleden grootvader of simpelweg liftend met hun duim. (Of  dus op een oude Vespa, laverend tussen suïcidale rendieren.) Ze waren vertrokken uit België, Spanje, Zuid-Afrika, Rusland, Canada of Myanmar. Al hun verhaallijnen convergeerden heel even op die mythische plek, om vervolgens terug uit te zwermen over de aardbol. Langs hun eigen paden en met hun eigen verhalen en dromen.

Nordkapp Stories is ontstaan uit een reeks interviews, bijeen gesprokkeld door een week lang te kamperen op die parking, onder de laatste middernachtzon van 2019.


Na het succes van de reisvertelling Van Peel tot Evenaar, over onderweg zijn met een Vespa van Antwerpen tot Dakar, zet Michael Van Peel zijn dia-projector terug aan voor een reeks meeslepende verhalen over aankomen op een plek waar de wereld eindigt.  En over de meest omslachtige manieren om die Noordkaap te bereiken. Want de kortste weg is zelden de plezantste.

 

Michael Van Peel
cc De Kern
Kern 18
2610 Wilrijk
vr 23 oktober 2020om 19:00vr 23 oktober 2020om 21:30
cultuurcentrum De Kern | CC De Kern
€ 15,0
Bestel tickets
www.ccdekern.be/nl/event/77667/nordka...