u bent hier

NIEUWE DATUM: Hans Van Cauwenberghe - Brodeck

Pop en rock


THEATER - Naar de roman Het verslag van Brodeck van Philippe Claudel. Brodeck heeft er niet om gevraagd. Hij is door zijn dorpsgenoten uitgekozen om een verslag te schrijven over de Anderer, een vreemdeling die enkele maanden eerder in het dorp is komen wonen. Details zijn niet nodig, de feiten zijn genoeg. Zolang maar duidelijk wordt dat de dood van de vreemdeling onvermijdelijk was. Brodeck ... Lees meer »

THEATER - Naar de roman Het verslag van Brodeck van Philippe Claudel.

Brodeck heeft er niet om gevraagd. Hij is door zijn dorpsgenoten uitgekozen om een verslag te schrijven over de Anderer, een vreemdeling die enkele maanden eerder in het dorp is komen wonen. Details zijn niet nodig, de feiten zijn genoeg. Zolang maar duidelijk wordt dat de dood van de vreemdeling onvermijdelijk was.

Brodeck ontdekt al snel meer dan hij ooit kwijt zal kunnen in het verslag. Hij besluit naast het officiële verslag een persoonlijk document bij te houden. Al schrijvende wordt hij herinnerd aan zijn deportatie naar het kamp waar hij al zijn waardigheid verloor, en komt hij erachter wat zijn vrouw is aangedaan tijdens zijn afwezigheid. Intussen hoort hij steeds meer gedempte stemmen, die hem doen inzien dat hij zelf misschien ook niet zo thuis is onder zijn dorpsgenoten als hij tot dan toe had gedacht.

In Het verslag van Brodeck schetst Philippe Claudel haarscherp tot welke gruwelijkheden mensen in staat zijn om zichzelf te redden, maar bovenal laat hij zien hoe liefde de kracht geeft om te volharden, tegen alle angst in. Regisseur Marc Bober bewerkte het boek tot Brodeck. Rasverteller Hans Van Cauwenberghe sleept je, zonder franjes en techniek, mee in een aangrijpend verhaal dat lang blijft nazinderen.

Oorspronkelijke tekst Philippe Claudel Regie Marc Bober Tekst en spel Hans Van Cauwenberghe

* wegens de verbouwingen aan OC De Witte Merel, zoeken
we voor deze voorstelling een geschikte vervanglocatie in
het centrum van Lint. We brengen je hiervan in de loop van
het cultuurseizoen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart OC De Witte Merel
Liersesteenweg 25
2547 Lint
vrijdag 30 april 2021 van 20:00 tot 23:59
UiT in Lint
€ 12,0
uit@lint.be
03 455 12 13
webshoplint.recreatex.be/Home