u bent hier

Nagedacht - Filosofen over het nieuws - Beeckman en Willem Lemmens

Zingeving, filosofie en religie


Jos Geysels en Joël De Ceulaer ontvangen vanaf september 2020 opnieuw elke maand – soms op zondagochtend, soms op maandagavond – twee Vlaamse of Nederlandse filosofen die grondig stilstaan bij de actualiteit van het moment. Na een inleiding door Jos gaat Joël met de filosofen in gesprek. Hoe kijken filosofen naar de actualiteit? Wat valt hen op dat wij over het hoofd zien? En welke inzichten, ... Lees meer »

Jos Geysels en Joël De Ceulaer ontvangen vanaf september 2020 opnieuw elke maand – soms op zondagochtend, soms op maandagavond – twee Vlaamse of Nederlandse filosofen die grondig stilstaan bij de actualiteit van het moment. Na een inleiding door Jos gaat Joël met de filosofen in gesprek.

Hoe kijken filosofen naar de actualiteit? Wat valt hen op dat wij over het hoofd zien? En welke inzichten, die ons kunnen helpen bij de dagelijkse nieuwsconsumptie, kunnen wij opsteken uit hun filosofische werk? Welke klassieke denkers helpen ons bij een frisse kijk op het nieuws van vandaag?

'Nagedacht – filosofen over het nieuws': een pittige, doordachte analyse van de actualiteit, door mensen die van denken hun beroep hebben mogen maken.

nieuw: podcast Nagedacht
Na de voorstelling kan je deze aflevering van Nagedacht herbeluisteren via een podcast.

Om je veiligheid te garanderen hanteren wij strikt de veiligheidsmaatregelen die de overheid oplegt in het kader van de coronacrisis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
maandag 30 november 2020 van 20:15 tot 21:30
Cultuurhuis De Warande
€ 8,0
www.warande.be