u bent hier

Nacht van de vleermuis


Gewapend met een batdetector gaan we op zoek naar een fascinerend schepsel van de nacht: vleermuizen. Sommige vleermuizen wonen in holle boomstammen, huizen, grotten of zoals hier in verlaten forten. Zo heeft elke soort zijn favoriet plekje. Ontdek het belang van deze ongevaarlijke maar bedreigde diersoort. Nachtvlinders zijn ook actief op dit uur, dus ook hen kan je deze nacht komen ... Lees meer »

Gewapend met een batdetector gaan we op zoek naar een fascinerend schepsel van de nacht: vleermuizen. Sommige vleermuizen wonen in holle boomstammen, huizen, grotten of zoals hier in verlaten forten. Zo heeft elke soort zijn favoriet plekje. Ontdek het belang van deze ongevaarlijke maar bedreigde diersoort.

Nachtvlinders zijn ook actief op dit uur, dus ook hen kan je deze nacht komen bewonderen. We lokken de nachtvlinders met lichtvallen. Het wordt dus een spectaculaire nacht.

Afspraak aan het Fort van Brasschaat, Sionkloosterlaan, Brasschaat.

Wegens de maatregelen die genomen moeten worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vragen we je uitzonderlijk om steeds in te schrijven voor onze activiteiten. Dat kan via deze link of telefonisch op het secretariaat.

Voor alle activiteiten geldt:

  • Deelnemers zijn welkom als ze geen verdachte symptomen vertonen (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38°C) of samenleven met personen met COVID19 of kenmerkende symptomen als koorts (vanaf 38°C) of benauwdheidsklachten.
  • Deelnemers brengen verplicht hun eigen mondmasker mee en dragen deze.
  • De afstandsregel van 1,5 meter moet in acht worden genomen.
  • Deelnemers raken geen objecten aan tijdens de excursie.

Lees hier de maatregelen en aanbevelingen i.v.m. corona van Natuurpunt.

Toon kaart Fort Brasschaat
Bocht Sionkloosterlaan
2930 Brasschaat
za 29/08/20 van 20:00 tot 22:00
Natuurpunt Antwerpen Noord
bea.mertens@natuurpunt.be
03 5415825
www.natuurpunt.be/agenda/nacht-van-de...