u bent hier

Muziektheater Transparant - Claron McFadden - Aubergine

16 +

Folk en wereldmuziek


In deze voorstelling gaat sopraan Claron McFadden, begeleid door een grote groep muzikanten, op zoek naar de gemeenschappelijke wortels van onze diverse culturen aan de hand van de aubergine. De groente staat symbool voor samenleven in diversiteit. Ondanks de migratie die deze oeroude nachtschade doormaakte, wist de aubergine zich immers steeds aan te passen zonder haar karakter te verliezen. ... Lees meer »

In deze voorstelling gaat sopraan Claron McFadden, begeleid door een grote groep muzikanten, op zoek naar de gemeenschappelijke wortels van onze diverse culturen aan de hand van de aubergine. De groente staat symbool voor samenleven in diversiteit. Ondanks de migratie die deze oeroude nachtschade doormaakte, wist de aubergine zich immers steeds aan te passen zonder haar karakter te verliezen.

Samen met documentairemaakster Lisa Tahon legt McFadden deze route in omgekeerde richting af, terug naar de roots van de aubergine in het verre oosten. Ze reist het Middellandse Zeegebied af: Spanje, Marokko, Sicilië, Griekenland en Turkije. Telkens is McFadden te gast bij mensen thuis, leert ze een plaatselijk auberginerecept en oefent ze een traditioneel lied. Nachtschade laat het publiek proeven van de rijke auberginekeuken in combinatie met reisverhalen, een documentairefilm en livemuziek met invloeden uit tal van culturen. Inclusief auberginehapjes!

Nachtschade
Toon kaart Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
donderdag 5 december 2019 van 20:15 tot 20:15
Cultuurhuis de Warande
€ 18,0
Bestel tickets
014 41 69 91
www.warande.be/programma/3845/Nachtsc...
www.warande.be/programma/3845/Nachtsc...