u bent hier

Muziektheater Het verdriet van Vlaanderen

18 +

Literatuur


Vlaanderen heeft een lange traditie van zwijgen en toedekken wanneer het over de collaboratie gaat. Met ongekende moed en doortastendheid willen Kristien, Hein en Toon die stilte doorbreken tijdens dit muziektheater. De deelname van Hein en Toon Van den Brempt aan de succesvolle Canvasreeks ‘Kinderen van de collaboratie’ is niet onopgemerkt gebleven. In het besef dat er veel meer te vertellen ... Lees meer »

Vlaanderen heeft een lange traditie van zwijgen en toedekken wanneer het over de collaboratie gaat. Met ongekende moed en doortastendheid willen Kristien, Hein en Toon die stilte doorbreken tijdens dit muziektheater.

De deelname van Hein en Toon Van den Brempt aan de succesvolle Canvasreeks ‘Kinderen van de collaboratie’ is niet onopgemerkt gebleven. In het besef dat er veel meer te vertellen en te ontdekken viel, namen ze schrijfster Kristien Hemmerechts in de arm. Samen gingen ze op pad en op zoek naar de waarheid achter de taboes, de halve waarheden, de leugens en de mythes.


Met deze voorstelling vertellen, verbeelden en verklanken Kristien, Hein en Toon hun zoektocht. De sax en de mondharmonica van Hein, de cello van Toon en enkele welgemikte liederen nemen de toehoorders mee langs brieven, herinneringen en ontdekkingen.


Foto’s en tekeningen van Toons hand werpen soms een zacht, dan weer een scherp licht op deze tumultueuze en bij wijlen verscheurende familiegeschiedenis.

Het gelijknamige boek is te leen in de bibliotheken van Antwerpen.

Kristien Hemmerechts, Hein en Toon Van den Brempt
Bibliotheek De Poort
Willem Van Laarstraat 15
2600 Berchem
vrijdag 20 november 2020om 20:00
Bib De Poort
€ 5,0
Bestel tickets
www.ccbe.be/nl/event/69616/muziekthea...