u bent hier

Musica Divina 2020: Cappella Pratensis - De adem uit de hemel


De Aankondiging werd al vroeg beschouwd als één van de cruciale mysteries van het christelijke geloof. Het verhaal, beschreven in het Lukasevangelie, vertelt hoe de engel Gabriël aan de Maagd Maria aankondigt dat ze zwanger zal worden door de afflatus superi flamini — “de inspiratie door de adem van boven”— de adem van God, of de Heilige Geest. Tijdens Musica Divina evoceert Cappella Pratensis ... Lees meer »

De Aankondiging werd al vroeg beschouwd als één van de cruciale mysteries van het christelijke geloof. Het verhaal, beschreven in het Lukasevangelie, vertelt hoe de engel Gabriël aan de Maagd Maria aankondigt dat ze zwanger zal worden door de afflatus superi flamini — “de inspiratie door de adem van boven”— de adem van God, of de Heilige Geest.
Tijdens Musica Divina evoceert Cappella Pratensis een mis voor dit Feest van Mariaboodschap. Ze putte hiervoor uit bronnen van de Sixtijnse Kapel. Centraal staat de mis Ecce Ancilla Domini van Guillaume De Fay, één van de bekendste componisten uit de 15de eeuw. Rond deze meesterlijke mis weeft Cappella Pratensis Gregoriaanse gezangen en motetten eigen aan het feest van de annunciatie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Abdij Postel
Abdijlaan 16
2400 Mol
zaterdag 19 september 2020 van 20:00 tot 21:30
Festival van Vlaanderen Kempen
€ 20,0
musica-divina.be