u bent hier

Mount Average | Julian Hetzel / CAMPO

Tekst en muziektheater


In Mount Average onderzoekt theatermaker Julian Hetzel hoe politiek en kunst zich tot elkaar verhouden als tools om de toekomst vorm te geven. Het resultaat is een meeslepende ervaring over het verlies van controle, leiderschap en macht. In tijden van onzekerheid en angst scoren populistische politici met simpele en luide oplossingen die controle en veiligheid beloven. Dat staat in schril ... Lees meer »

In Mount Average onderzoekt theatermaker Julian Hetzel hoe politiek en kunst zich tot elkaar verhouden als tools om de toekomst vorm te geven. Het resultaat is een meeslepende ervaring over het verlies van controle, leiderschap en macht.

In tijden van onzekerheid en angst scoren populistische politici met simpele en luide oplossingen die controle en veiligheid beloven. Dat staat in schril contrast met hedendaagse kunst, die de realiteit in vraag stelt en de bestaande machtsstructuren uitdaagt. Zo legt ze de blinde vlekken van de politiek bloot en confronteert ze ons met onze rol in de samenleving. Mount Average combineert deze verschillende benaderingen die het heden hebben gevormd en bepaald. Op zoek naar een betere toekomst.

Vanavond is het theater geen plek om te komen kijken, maar de plaats waar we geconfronteerd worden met onze eigen blindheid en waar we worden uitgedaagd om het potentieel van de blinde die de blinde leidt te onderzoeken. Mount Average is een uitnodiging om je ogen te sluiten en je handen vuil te maken. Een oefening in radicaal vertrouwen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Monty Kultuurfaktorij
Montignystraat 3-5
2018 Antwerpen 18
vr 13 november 2020 van 20:30 tot 22:30 za 14 november 2020 van 20:30 tot 22:30
Monty Kultuurfaktorij
€ 16,0
www.monty.be/nl/programma/julian-hetz...