u bent hier

Monsteremoties!

2 +

Gezondheid en zorg


Deze speelse en creatieve workshop is een absolute aanrader voor kinderen van álle leeftijden. Er zijn vijf data voorzien, waarop telkens een ander thema/emotie aanbod komt. Wil je als ouder dat je kind leert om met zijn/haar gevoelens om te gaan? Wil je vermijden dat ze later een zwaar geladen emotionele rugzak moeten dragen? Laat ze niet zitten met hun gevoelens, want dit leidt, op latere ... Lees meer »

Deze speelse en creatieve workshop is een absolute aanrader voor kinderen van álle leeftijden. Er zijn vijf data voorzien, waarop telkens een ander thema/emotie aanbod komt.
Wil je als ouder dat je kind leert om met zijn/haar gevoelens om te gaan? Wil je vermijden dat ze later een zwaar geladen emotionele rugzak moeten dragen?
Laat ze niet zitten met hun gevoelens, want dit leidt, op latere leeftijd, tot emotionele blokkades en deze beperken hun doen en laten en uiteindelijk hun hele leven!

Heeft jouw kind last van faalangst, kan het niet tot rust komen of is het vaak overprikkeld? Vaak zijn deze kinderen op zoek naar veiligheid, geborgenheid en rust. Maar kinderen kunnen dit moeilijk verwoorden.

Volwassenen hebben een emotionele vuilnisbak met op de bodem een laagje rottend afval, omdat we doorheen de jaren niet geleerd hebben om met onze gevoelens om te gaan.
Kinderen hebben eveneens een emotionele vuilnisbak, maar gelukkig ligt er nog geen rottend afval op de bodem. En om hun vuilnisbak zo goed als leeg te proberen te houden, is de deelname aan deze lessenreeks sterk aanbevolen! Kinderen leren in deze reeks hoe ze deze emotionele vuilnisbak kunnen leegmaken als ze met een bepaald gevoel zitten ipv het deksel gewoon dicht te doen en zo met hun gevoel te blijven zitten.

Wat?
Valerie doet aan creatief coachen. Ze leert kinderen om op een creatieve en speelse manier om te gaan met hun gevoelens. Ze heeft zich hierbij gebaseerd op het boek ‘Het kleurenmonster’. Het kindercoachboek geeft de 4 basisemoties een kleur, zodat kinderen deze 4 emoties (verdriet, boosheid, blijheid en angst) makkelijker kunnen benoemen en leren omgaan met hun gevoelens.

Voor wie?
Voor iedereen die het kan gebruiken. Voor kinderen met gedragsproblemen, voor kinderen die in de knoop liggen met zichzelf, voor kinderen met woede-uitbarstingen, voor kinderen van ouders die met de handen in de haren zitten..of gewoon als je als ouder wilt dat je kind leert om zijn gevoelens te (her)kennen en te uiten, zodat ze niet, net als ons, later met een gevulde vuilnisbak door het leven gaan.

Voor kinderen van 2 tot 8 jaar!
Ook kinderen met een beperking zijn van harte welkom!!
Maximum 8 deelnemers.

Data? Telkens van 10u tot 11u.

Data? NIEUWE REEKS VANAF NOVEMBER
zaterdag 14 november: Blij
zaterdag 21 november: Verdrietig
zaterdag 28 november: Boos
zaterdag 5 december: Bang
zaterdag 12 december: Rust

Eén (groot)ouder mag gratis meekomen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Over de vlOER
Kasteelstraat 67
2470 Retie
Van 14 november 2020 tot 12 december 2020
VZW Over de vlOER
€ 12,0
overdevloer@telenet.be
www.overdevloer.be