u bent hier

Mijn kind is hoogsensitief en vurig.

Opvoeding


20% van alle kinderen zijn hoogsensitief. Een minderheid daarvan heeft een sterke wil of is VURIG. Veel vurig sensitieve kinderen worden jammer genoeg niet (h)erkend als hoogsensitief, en dus gevoelig, maar eerder behandeld als 'lastig kind' met alle gevolgen vandien. Inzichten en perspectieven om anders naar je kind te kijken en er op een andere manier mee om te gaan, aangevuld met praktische ... Lees meer »

20% van alle kinderen zijn hoogsensitief. Een minderheid daarvan heeft een sterke wil of is VURIG. Veel vurig sensitieve kinderen worden jammer genoeg niet (h)erkend als hoogsensitief, en dus gevoelig, maar eerder behandeld als 'lastig kind' met alle gevolgen vandien.
Inzichten en perspectieven om anders naar je kind te kijken en er op een andere manier mee om te gaan, aangevuld met praktische tips.

Deze toegankelijke lezing gaat dieper in op de relatie tussen overprikkeling en vurigheid en gaat met ouders van hoogsensitieve kinderen met een sterke wil zoeken naar afstemming in je aanpak van je kind. Deze kinderen voelen immers haarscherp aan hoe hun omgeving naar hen kijkt wat hen extra spanning geeft.
De spreekster, Nessie de Zitter - mama van 3, auteur van Vurig Sensitief Opvoeden en spreker - was uiteraard bezorgd om haar sensitieve kinderen. Hierbij miste ze altijd wel een stuk: pas toen ze het stukje 'vurig' (strongwilled, temperamentvol, HSS) ontdekte, viel de puzzel voor haar in elkaar. Ze heeft een grote liefde voor deze eigenschappen door ontwikkeld en gaandeweg manieren en handvaten gevonden die meer rust in haar gezin brachten.
Begeleiding: Nessie de Zitter
Locatie: De Kapel, Handelslei 167, Zoersel

Deze vorming is gratis.

Inschrijven via mail naar inschrijven@olo.be of bellen naar 03/627 06 73,
met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Kapel
Handelslei 167
2980 Zoersel
donderdag 11 maart 2021 van 20:00 tot 22:00
Opvoedingswinkel Zoersel
gratis
inschrijven@olo.be
03/270 06 73