u bent hier

MICHAËL BORREMANS - Coloured Cones

Schilderkunst


Zeno X Gallery stelt met genoegen de zevende solotentoonstelling van Michaël Borremans voor, getiteld ‘Coloured Cones’. De titel van de tentoonstelling verwijst naar de nieuwe reeks schilderijen waarin satijnen kegels de hoofdrol spelen. Deze worden nu eens alleen en dan weer samen in verschillende constellaties tegenover elkaar geplaatst. Zowel de manier van presenteren als de keuze voor ... Lees meer »

Zeno X Gallery stelt met genoegen de zevende solotentoonstelling van Michaël Borremans voor, getiteld ‘Coloured Cones’.
De titel van de tentoonstelling verwijst naar de nieuwe reeks schilderijen waarin satijnen kegels de hoofdrol spelen. Deze worden nu eens alleen en dan weer samen in verschillende constellaties tegenover elkaar geplaatst. Zowel de manier van presenteren als de keuze voor satijn refereert aan de traditie van de Westerse portretschilderkunst. Door de codes van het genre te projecteren op de zielloze kegelfiguren ontstaat er niet alleen een spanning tussen subject en object maar ook tussen realiteit en abstractie. De doorgedreven individualisering van de kegels leidde er bovendien toe dat twee van hen een echte naam kregen: ‘The Pope’ en ‘Dodgy Bob’.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Zeno X Gallery
Godtsstraat 15
2140 Borgerhout
Van 28 oktober 2020 tot 19 december 2020 (wo van 13:00 tot 17:00, do van 13:00 tot 17:00, vr van 13:00 tot 17:00, za van 13:00 tot 17:00,
Zeno X Gallery
gratis
info@zeno-x.com
032161626