u bent hier

MERKwaardig erfgoed, een verhaal over MERKlappen

18 +


Erica Uten is mede-curator van de tentoonstelling ‘Merklappen – Visitekaartjes avant la lettre’ in het Turnhoutse Begijnhofmuseum. In haar vrije tijd maakt ze deel uit van de Lapzussen, een groep dames met een uitzonderlijk grote bezieling voor merklappen. Naast borduren bespreken ze tentoonstellingen, boeken en presentaties over een merklap-gerelateerd onderwerp. Tijdens de lezing schetst ... Lees meer »

Erica Uten is mede-curator van de tentoonstelling ‘Merklappen – Visitekaartjes avant la lettre’ in het Turnhoutse Begijnhofmuseum. In haar vrije tijd maakt ze deel uit van de Lapzussen, een groep dames met een uitzonderlijk grote bezieling voor merklappen. Naast borduren bespreken ze tentoonstellingen, boeken en presentaties over een merklap-gerelateerd onderwerp.

Tijdens de lezing schetst Erica Uten de historiek van merklappen en besteedt ze aandacht aan de Vlaamse variant. Waarom en hoe zijn de merklappen gemaakt? En wat kunnen ze ons vertellen over de naaister? Het wordt een avond om te luisteren, maar zeker ook om te kijken!

Voor de lezing (vanaf 18 uur) is het mogelijk om de tentoonstelling 'Merklappen - visitekaartjes avant la lettre' in het Begijnhofmuseum gratis te bezoeken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Taxandriamuseum
Begijnenstraat 28
2300 Turnhout
donderdag 3 oktober 2019 van 20:00 tot 22:00
Archief en Musea Turnhout
gratis
www.taxandriamuseum.be