u bent hier

MENSEN ONDERWEG: BEZOEK RED STAR LINE MUSEUM ANTWERPEN


In de historische loodsen van de legendarische rederij met de rode ster in de vlag, is het Red Star Line Museum gevestigd. Hier wordt het verhaal verteld van de miljoenen Europeanen die moedig of wanhopig genoeg waren om hun oude leven achter te laten, op zoek naar een beter bestaan. Via een emotionele rollercoaster van hoge verwachtingen en diepe teleurstellingen, jagende adrenaline en ... Lees meer »

In de historische loodsen van de legendarische rederij met de rode ster in de vlag, is het Red Star Line Museum gevestigd. Hier wordt het verhaal verteld van de miljoenen Europeanen die moedig of wanhopig genoeg waren om hun oude leven achter te laten, op zoek naar een beter bestaan. Via een emotionele rollercoaster van hoge verwachtingen en diepe teleurstellingen, jagende adrenaline en slapeloze nachten gaat het richting droom die werkelijkheid wordt. Of niet. De voormalige havenloodsen van Red Star Line zijn de perfecte plek om de verhalen van talloze reizigers tastbaar en zichtbaar te maken. In deze inspirerende omgeving worden hun dromen en verzuchtingen tot leven gewekt.

Red Star Line Museum is een reis naar het verleden en een ontmoeting met het heden. Migratie mag ondertussen een ander gezicht hebben gekregen, de menselijke kant van migratie is tijdloos en universeel.

Samen met de bus, ook opstappen in Kuurne en Harelbeke is mogelijk;
Inschijvingen en meer info via: www.mondialeraadkuurne.be een samenwerking van Mondiale Raden Harelbeke, Kortrijk en Kuurne.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Red Star Line Museum
Montevideostraat 3
2000 Antwerpen
zaterdag 24 oktober 2020 van 09:00 tot 21:00
Mondiale Raad Kuurne
www.kortrijk.be/mensen-onderweg
www.mondialeraadkuurne.be