u bent hier

MEANING / TRANSLATIONS

Architectuur


Binnen het thema Back from Japan presenteren we het werk van twee jonge architectenbureaus die werken vanuit België en Japan. Schenk Hattori opereert vanuit Antwerpen en Kyoto. Het bureau werd opgericht door Steven Schenk en Daisuke Hattori (2015) kort na hun studies aan de Accademia di Architettura in Mendrisio, Zwitserland. S U G I B E R R Y, opgericht door Mayu Takasugi en Johannes Berry ... Lees meer »

Binnen het thema Back from Japan presenteren we het werk van twee jonge architectenbureaus die werken vanuit België en Japan. Schenk Hattori opereert vanuit Antwerpen en Kyoto. Het bureau werd opgericht door Steven Schenk en Daisuke Hattori (2015) kort na hun studies aan de Accademia di Architettura in Mendrisio, Zwitserland. S U G I B E R R Y, opgericht door Mayu Takasugi en Johannes Berry (2016), werkt vanuit Brussel en Tokio.

Paviljoen in de tuin van deSingel
Als onderdeel van de tentoonstelling bouwden Schenk Hattori en S U G I B E R R Y een belevingsinstallatie in de vorm van een paviljoen, in de binnentuin van deSingel. De architecten graven letterlijk en figuurlijk naar een wereld waar ideeën en het fysieke elkaar raken.

Meaning
Door eigen werk naast dat van anderen te plaatsen zoekt S U G I B E R R Y naar de architecturale relatie tussen Japan en Vlaanderen. In Meaning tonen de architecten hoe een idee dat zich aanpast aan een veranderende context, leidt tot nieuwe verbanden en nieuwe betekenislagen.

S U G I B E R R Y focust op menselijkheid en de dialoog met de gebouwde omgeving. Hun projecten omhelzen uiteenlopende condities en zijn vaak een katalysator voor nieuwe verhoudingen en betekenissen. De architectuur van S U G I B E R R Y vormt de uitdrukking van die zoektocht: alles staat in relatie tot het menselijke.

Translations
Translations zoekt de limieten van onze verbeelding op. De bezoeker wordt meegenomen in een zoektocht naar de mysterieuze en vaak verloren elementen in architectuur. Schenk Hattori stelt de vraag hoe de prehistorische hut, die een microkosmos vormde om de ons omringende wereld te bevatten, in onze huidige tijd begrepen kan worden.

Het oeroude proces waarbij de mens de wereld bruikbaar en vooral grijpbaar probeert te maken, is de basis van alle architectuur. Het bepalen van de vorm en de maat van de realiteit kent zijn oorsprong in de menselijke waarnemingscapaciteiten. Tot op vandaag vormt deze waarneming iets gemeenschappelijks tussen mensen, vrij van culturele achtergrond.

Meer informatie: www.vai.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18
Van 24 februari 2021 tot 28
maart 2021 (wo van 14:00 tot 19:00
do van 14:00 tot 19:00 vr van 14:00 tot 19:00
za van 14:00 tot 19:00
zo van 14:00 tot 19:00)
Vlaams Architectuurinstituut - VAi
gratis
www.vai.be/expos-en-programma/meaning...
info@vai.be