u bent hier

Matters presenteert straat-canvas

18 +

Kunst en kunsteducatie, Creativiteit


Een kader aan een muur. Eén enkel straat-canvas voor artiesten om zich te uiten. Elke maand daagt bezieler en eigenaar Roald Duchateau een kunstenaar uit om de gevel artistiek aan te pakken. Deze maand kan u werk van Kenson bewonderen. Ekeren. Een buitenwijk. Een kader aan een muur. Eén enkel straat-canvas voor artiesten om zich te uiten. Elk werk zal enkel tijdelijk te zien zijn en ... Lees meer »

Een kader aan een muur. Eén enkel straat-canvas voor artiesten om zich te uiten. Elke maand daagt bezieler en eigenaar Roald Duchateau een kunstenaar uit om de gevel artistiek aan te pakken. Deze maand kan u werk van Kenson bewonderen.

Ekeren. Een buitenwijk.Een kader aan een muur. Eén enkel straat-canvas voor artiesten om zich te uiten. Elk werk zal enkel tijdelijk te zien zijn en verdwijnen onder het volgende werk. Net zoals de tijd die voorbij gaat en zoals het publiek dat passeert. Net zoals de huidige pandemie, welke ook zal verdwijnen en vervangen worden door een volgende gebeurtenis en ons mogelijk geraakt of geprikkeld heeft om de dingen anders te bekijken. Daarom brengt Façader de artiest naar buiten, op een veilige manier. Een verademing voor jonge, moderne kunstenaars en hun drang om te creëren, te communiceren, op elkaar in te werken en de bezoeker mogelijk te raken of te prikkelen.Het gebouw, de voormalige apothekerswoning, getekend door architect Jo Van Bouwel, vormt een licht-brutalischtische en statische achtergrond voor het canvas, waardoor een zekere ruwe context wordt voorzien. Elke maand nodigt eigenaar en bezieler Roald Duchateau een andere artiest uit (inclusief lokaal talent). Programma

juni – Gilles Dedecker

juli – Dennis Deckx

augustus – Isabelle Letutour

september – Annelies Rasker

oktober – Ines Bodlovic

november – Kenson

december – Sofie Coreynen

Façader
Condo
Leopoldlei 103
2180 Ekeren
Van 1 november 2020 tot 30 november 2020
252 CC
www.252cc.be/nl/event/75856/matters-p...