u bent hier

MAS-tour voor blinden en slechtzienden


Raak voorwerpen aan, ruik aan geurvitrines en ontdek geluidsfragmenten. De verhalen en collecties van het MAS zijn ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Terwijl u voelt, ruikt en luistert, vertelt een ervaren gids u alle fijne verhalen en anekdotes die u nog niet wist over het MAS. Antwerpen is een stad aan een stroom met een haven. Dat zorgt al eeuwen voor ontmoeting en ... Lees meer »

Raak voorwerpen aan, ruik aan geurvitrines en ontdek geluidsfragmenten. De verhalen en collecties van het MAS zijn ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Terwijl u voelt, ruikt en luistert, vertelt een ervaren gids u alle fijne verhalen en anekdotes die u nog niet wist over het MAS.


Antwerpen is een stad aan een stroom met een haven. Dat zorgt al eeuwen voor ontmoeting en uitwisseling. Het MAS verzamelt de sporen van deze uitwisseling en vertelt er nieuwe verhalen over.
Tijdens de rondleiding voor blinden en slechtzienden ontdekt u het MAS-gebouw en bezoekt u 2 expo’s: Wereldhaven en Leven en Dood.

Beleef de geschiedenis van de Antwerpse haven en de scheepvaart opnieuw in de expo Wereldhaven. Mensen, goederen en culturen komen en varen op en af.
In de expo Leven en Dood maakt u kennis met de wereldwijde verscheidenheid aan zingeving en de intense behoefte aan het beleven van rituelen overal ter wereld. U eindigt met een klim naar het dak waar u zich even op de top van de wereld waant.

Bezoek de andere museumzalen nog gerust na uw rondleiding. Uw ticket blijft de hele dag geldig.

Tip: Onze zalen zijn vrij donker, neem daarom gerust een lampje mee.

maximum 7 deelnemers + begeleiders
blindengeleidehonden toegelaten
duur: ca. 2 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Museum aan de Stroom (MAS)
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen
Van 22 februari 2018 tot 22 februari 2025 (
di van 10:00 tot 17:00 wo van 10:00 tot 17:00
do van 10:00 tot 17:00 vr van 10:00 tot 17:00
za van 10:00 tot 17:00
zo van 10:00 tot 17:00)
tickets@visitantwerpen.be
03 338 95 30