u bent hier

Mark Lanegan Band

14 +

Pop en rock


Wie de fysieke discografie van Mark Lanegan verzamelt heeft best veel ruimte in de categorie ‘L’. We hebben de opteloefening niet gemaakt, maar de hoeveelheid albums, samenwerkingen, livereleases, gastbijdragen en EP’s is ronduit indrukwekkend. Sinds zijn debuutjaren bij de Screaming Trees in de jaren ‘80 speelde Lanegan bij Queens Of The Stone Age en The Gutter Twins (met Greg Dulli van ... Lees meer »

Wie de fysieke discografie van Mark Lanegan verzamelt heeft best veel ruimte in de categorie ‘L’. We hebben de opteloefening niet gemaakt, maar de hoeveelheid albums, samenwerkingen, livereleases, gastbijdragen en EP’s is ronduit indrukwekkend.

Sinds zijn debuutjaren bij de Screaming Trees in de jaren ‘80 speelde Lanegan bij Queens Of The Stone Age en The Gutter Twins (met Greg Dulli van Afghan Whigs), ging hij samenwerkingen aan met Isobel Campbell, The Twilight Singers en Soulsavers. Er is zelfs een Belgische connectie via Aldo Struyf (Millionaire, Creature With The Atom Brain). Die speelde namelijk in Lanegan’s band en verzorgde toetsen op ‘Bubblegum’.

Met zo’n rijk repertoire heeft Mark Lanegan meer dan genoeg in huis om de Warande flink te laten daveren. Zijn rasperige stem glijdt verbazend soepel over de rocktonen die aanleunen tegen folk en blues, maar net zo goed dat tikkeltje grunge. Mark Lanegan is een fenomeen, eentje dat je best niet mist!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
donderdag 5 december 2019 van 20:15 tot 22:00
Cultuurhuis De Warande
€ 30,0
014 41 69 91
www.warande.be/programma/3527/Mark_La...
www.warande.be/programma/3527/Mark_La...