u bent hier

Mario Sarrechia (streaming)

Klassieke muziek


Klaviermuziek uit de Lage Landen en Frankrijk Klavecinist Mario Sarrechia speelt niet alleen in ensembles als La Petite Bande en zijn eigen Amsterdam Corelli Collective, hij heeft ook al boeiende solorecitals op zijn palmares staan. Passend bij dit project verkent hij het repertoire van de Lage Landen, met muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Joseph-Hector Fiocco (1703-1741). De ... Lees meer »

Klaviermuziek uit de Lage Landen en Frankrijk

Klavecinist Mario Sarrechia speelt niet alleen in ensembles als La Petite Bande en zijn eigen Amsterdam Corelli Collective, hij heeft ook al boeiende solorecitals op zijn palmares staan. Passend bij dit project verkent hij het repertoire van de Lage Landen, met muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Joseph-Hector Fiocco (1703-1741). De Amsterdamse organist, componist en pedagoog Sweelinck was een bruggenbouwer tussen de renaissance en de barok. Zijn Paduana lachrymae is een variatiereeks op een melodie van de Engelse John Dowland (1563-1626). Een eeuw later leefde Fiocco. Hij werkte eerst als ‘sangmeester’ in Antwerpen, vervolgens bekleedde hij dezelfde functie aan de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel.

Bekijk hier het concert

Dit project kwam tot stand dankzij de giften van vele muziekliefhebbers aan het ‘Steunfonds voor jonge Belgische artiesten’ van AMUZ. Meer lezen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart AMUZ online
Kammenstraat 81
2000 Antwerpen
AMUZ
gratis
amuz.be/activity/mario-sarrechia-stre...