u bent hier

LIVE | Hedendaagse dans: improvisatietraining - ruimte

18 +

Kunst en kunsteducatie


Dit is een LIVE cursus die integraal doorgaat in een fysieke lesomgeving. Als je inschrijft voor een live cursus, weet je dat die (halverwege) kan geannuleerd worden wanneer de coronamaatregelen het op dat moment niet toelaten om live samen te komen. Meer info op www.wisper.be/voorjaar21 /// In instant compositie trainen we, naast onze bewegingsvocabulaire, ook onze zintuigen, ons instinct en ... Lees meer »

Dit is een LIVE cursus die integraal doorgaat in een fysieke lesomgeving. Als je inschrijft voor een live cursus, weet je dat die (halverwege) kan geannuleerd worden wanneer de coronamaatregelen het op dat moment niet toelaten om live samen te komen. Meer info op www.wisper.be/voorjaar21
///
In instant compositie trainen we, naast onze bewegingsvocabulaire, ook onze zintuigen, ons instinct en onze waarneming. We worden ons meer bewust van ruimte en haar ordening, van tijd en dynamiek, van hoe deze verbonden zijn met elkaar en van onze eigen plek daarbinnen.   We trainen om keuzes te maken. Keuzes gebaseerd op een weten waar verstand en instinct samenkomen.
In deze reeks leggen we inhoudelijk extra focus op onze verhouding tot de ruimte en elkaar. We spelen met de ruimte rond ons en tussen ons, met ons ruimtegebruik als groep en als individu binnen die groep.
Elke sessie groeien we in diepgang en verfijnen we de kunst van het waarnemen en luisteren. We spelen individueel, in kleinere en grotere groep en ondervinden hoe we ons verhouden tegenover elkaars dans. We eindigen telkens met korte of langere improvisatie- en compositiemomenten.
“... The action of improvising produces coincidences, and to take responsibility for them, without any apology, is part of the compositional process.”  - Julyen Hamilton (NDD 32/33 - On the Edge/Createurs de l’imprévu)
+++
Graag meer bewegingsinput? Op 20 maart kan je meedoen aan de yogazaterdag met Ann Willemsen, waar yogaposes, ademhaling en integratie in beweging centraal staan.

Begeleiders: Natascha Pire

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart ccBe - Cultuurcentrum Berchem
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem
ma 8 maart 2021 van 20:30 tot 22:00 ma 15 maart 2021 van 20:30 tot 22:00 ma 22 maart 2021 van 20:30 tot 22:00 ma 29 maart 2021 van 20:30 tot 22:00
WISPER
€ 44,0
saskia@wisper.be
016/25 16 21
wisper.be/activiteit/9839
saskia@wisper.be
www.wisper.be