u bent hier

Lisaboa Houbrechts & KVS & Studenten theateropleidingen

Tekst en muziektheater


Afgelopen academiejaar beten de studenten van Conservatorium Antwerpen, KASK Drama Gent, LUCA Leuven en RITCS Brussel zich vast in het werk van de oude Grieken. KVS nodigde Lisaboa Houbrechts uit om zich met hen over Johan Boonens nieuwe vertaling van Antigone te buigen. Met muzikale ondersteuning van Jérôme Bertier boksten ze een integrale lezing in elkaar die ze nu hernemen voor het festival ... Lees meer »

Afgelopen academiejaar beten de studenten van Conservatorium Antwerpen, KASK Drama Gent, LUCA Leuven en RITCS Brussel zich vast in het werk van de oude Grieken. KVS nodigde Lisaboa Houbrechts uit om zich met hen over Johan Boonens nieuwe vertaling van Antigone te buigen. Met muzikale ondersteuning van Jérôme Bertier boksten ze een integrale lezing in elkaar die ze nu hernemen voor het festival Love at first Sight (in het kader van student@work).
In ‘Antigone’, het moederstuk van verzet, weigert een jonge vrouw het bevel van Kreon, koning van Thebe, op te volgen. Ze besluit haar broer te begraven en pleegt vervolgens zelfmoord. Deze lezing zonder pretentie is opnieuw het resultaat van een korte workshop met studenten. Lisaboa Houbrechts laat het koor, de burgers, een centrale plaats innemen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
donderdag 24 september 2020 van 21:00 tot 22:00
info@desingel.be
+32 3 244 19 20
desingel.be/nl/programma/theater/lisa...