u bent hier

Liqa’ - Aperitiefconcert: Hiraeth

1.8.4.0.0 


Liqa’ (Ontmoeting) staat al enkele jaren bekend om zijn originele mix van folk, wereldmuziek, klassiek en jazz. Naast eigen werk brengt Liqa’ ook muziek van gerenommeerde Arabische componisten als Munir Bachir en Anouar Brahim en traditionele Belgische en Griekse melodieën.   Liqa’ (Ontmoeting) staat al enkele jaren bekend om zijn originele mix van folk, wereldmuziek, klassiek en jazz. Onder ... Lees meer »

Liqa’ (Ontmoeting) staat al enkele jaren bekend om zijn originele mix van folk, wereldmuziek, klassiek en jazz. Naast eigen werk brengt Liqa’ ook muziek van gerenommeerde Arabische componisten als Munir Bachir en Anouar Brahim en traditionele Belgische en Griekse melodieën.


 


Liqa’ (Ontmoeting) staat al enkele jaren bekend om zijn originele mix van folk, wereldmuziek, klassiek en jazz.


Onder leiding van artistieke duizendpoot Wouter Vandenabeele verweven de warme klanken van de jonge getalenteerde celliste Damla Aydın zich met de swingende folk van Naomi Vercauteren en de harmonieën van gitarist Jeroen Knapen.


De viool van Shalan Alhamwy en de Arabische luit van Elias Bachoura geven het gevarieerde repertoire van Liqa’ een betoverend Syrisch accent.


Naast eigen werk van Elias en Wouter, brengt Liqa’ ook muziek van gerenommeerde Arabische componisten als Munir Bachir en Anouar Brahim en traditionele Belgische en Griekse melodieën.


Dit alles wordt in het programma ‘Hiraeth’ vermengd met beklijvende taksims en verrassende improvisaties waarbij de diverse stijlen van de muzikanten prachtig tot uiting komen.
Met

Wouter Vandenabeele . viool

Naomi Vercauteren . viool

Damla Aydın . cello

Jeroen Knapen . gitaar

Shalan Alhamwy . viool

Elias Bachoura . oud


Fotografie: Mattias De Smet


 

Liqa’ - Aperitiefconcert: Hiraeth
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
zondag 8 november 2020om 11:30
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
€ 16,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/72257/aperi...