u bent hier

Limbische reflexologie - training

Gezondheid en zorg


ANTWERPEN Verdieping voor reflexologen en reflexstudenten. Engelse docent, Nederlandstalig cursusmateriaal. Voorbereidende studie: vanaf 31 augustus 2020. Praktische trainingsdagen (Antwerpen): 31 oktober & 1 november. Limbische reflexologie werkt specifiek op het vlak van o.a. emoties, pijnbeleving, op hoe rustig of overgevoelig het autonome zenuwstelsel reageert, de kwaliteit van ons ... Lees meer »

ANTWERPEN Verdieping voor reflexologen en reflexstudenten. Engelse docent, Nederlandstalig cursusmateriaal.
Voorbereidende studie: vanaf 31 augustus 2020. Praktische trainingsdagen (Antwerpen): 31 oktober & 1 november.

Limbische reflexologie werkt specifiek op het vlak van o.a. emoties, pijnbeleving, op hoe rustig of overgevoelig het autonome zenuwstelsel reageert, de kwaliteit van ons geheugen, ME / CVS en fibromyalgie.

Het doel van elke reflexologie-stroming is het herstel van de homeostase. De limbische reflexologie* richt zich specifiek tot de limbische hersennetwerken, die een centrale rol spelen in de regulerende processen die we homeostase noemen. Deze netwerken hebben te maken met ons geheugen, onze emoties en pijn. Ze bepalen onze emotionele, gedragsmatige en autonome reacties en onze ervaring van pijn. Een verstoorde werking van deze netwerken is de oorzaak van veel van de problemen waarvoor onze klanten onze hulp zoeken. De limbische reflexologie werkt met een 30-tal precieze reflexgebieden die corresponderen met kernen die betrokken zijn bij deze netwerken.

Deze cursus begint met een voorbereidende thuisstudie. Na betaling van het cursusgeld krijg je ongeveer zes weken voor de praktijkdagen de online cursus 'Preparing for Limbic' die bestaat uit 24 video lessen over de Limbische reflexgebieden. Tegelijk krijg je ook toegang tot al de bijkomende informatie op de Limbic website. Je moet ook het studieboek 'Limbic Reflexology: Student Textbook' bestuderen. Dit boek is verkrijgbaar bij Amazon (ongeveer £ 19). Een Nederlandstalige versie is te koop via https://www.amazon.co.uk/dp/1082355178/ref=sr_1_2?crid=2EDPINUDTFYYJ&keywords=limbic+reflexology&qid=1564146772&s=books&sprefix=Limbic+%2Cstripbooks%2C147&sr=1-2 . De online cursus en het boek samen geven je alle theoretische informatie die je nodig hebt. Ik raad je aan om jezelf 6 weken te geven om je met de inhoud vertrouwd te maken. Op het einde van de online cursus is er een quiz, en als je die vragen kan beantwoorden, ben je genoeg voorbereid voor de praktische dagen.

Na de praktijkdagen krijg je toegang tot de online cursus 'Practicing Limbic' die gedetailleerde richtlijnen geeft om je case studies te realiseren.

Tijdens de twee praktische lesdagen (31 oktober & 1 november) leren we alle limbische reflexgebieden en de daarbij horende technieken. We zullen ook enkele aandoeningen bespreken waarbij Limbische reflexologie een meerwaarde is en...

Meer lezen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 18
Van za 31 oktober 2020 00:00 tot zo 1 november 2020 23:59
Oost West Centrum
€ 330,0
owc.be/alle-cursussen/limbische-refle...