u bent hier

Lier in brons

Klassieke muziek


Een gevarieerde puzzel uit de licht klassieke muziek, in een programma met een brons tintje. Verschillende Lierse muzikanten brengen elk een muzikaal puzzelstukje, telkens in samenspel met de Bronzen Piano. De Bronzen Piano is een mobiele beiaard in de vorm van een vleugelpiano. Het is een uniek instrument van de Lierse stadsbeiaardier Koen Van Assche dat onder andere al te horen was in de ... Lees meer »

Een gevarieerde puzzel uit de licht klassieke muziek, in een programma met een brons tintje.


Verschillende Lierse muzikanten brengen elk een muzikaal puzzelstukje, telkens in samenspel met de Bronzen Piano. De Bronzen Piano is een mobiele beiaard in de vorm van een vleugelpiano. Het is een uniek instrument van de Lierse stadsbeiaardier Koen Van Assche dat onder andere al te horen was in de Sagrada Familia in Barcelona.

Zanger/acteur Lucas Van den Eynde zingt enkele liederen uit zijn geliefd repertoire.  Rik Ghesquière (flügelhorn) en Peter Verbraken (gitaar) brengen samen met de bronzen klanken een moderne uitvoering van enkele Gregoriaanse gezangen. In een trio met Karen Peeters (harp) en Hilde Michielsen (fluit) weerklinkt de Bronzen Piano met muziek van Piazzolla en Gershwin. Met Jef De Haes (klassieke accordeon) gaat het brons naar uitersten, van Vivaldi naar Einaudi. Adjunct-stadsbeiaardier Jasper Depraetere laat met Nele Gerard (diatonische accordeon) de klokken dansen. Woordkunstenares Veva Gerard legt de puzzelstukjes aan elkaar met een vrolijk verhaal.

 

Lier in brons
Liers Cultuurcentrum - CC De Mol
Aarschotsesteenweg 3
2500 Lier
zaterdag 21 november 2020om 20:15
liers cultuurcentrum
€ 19,0
Bestel tickets
03 488 06 79
info@lierscultuurcentrum.be
03 480 06 36(fax)
www.lierscultuurcentrum.be