u bent hier

Libelhamelclub

6 +

Milieu en natuur


Startnamiddag. Al 22 jaar is de Libelhamelclub dé natuurclub van Kalmthout! Kinderen van 6 tot 12 jaar worden hier opgeleid tot ‘buitenbeentjes’. De Vroente vormt eens per maand een prima uitvalsbasis naar de Kalmthoutse Heide. Het grote succes van onze club hebben we te danken aan de speelse, niet-schoolse manier van werken. We trekken – weer of geen weer – altijd naar buiten! Zelf ontdekken, ... Lees meer »

Startnamiddag. Al 22 jaar is de Libelhamelclub dé natuurclub van Kalmthout! Kinderen van 6 tot 12 jaar worden hier opgeleid tot ‘buitenbeentjes’. De Vroente vormt eens per maand een prima uitvalsbasis naar de Kalmthoutse Heide.
Het grote succes van onze club hebben we te danken aan de speelse, niet-schoolse manier van werken. We trekken – weer of geen weer – altijd naar buiten! Zelf ontdekken, experimenteren en creatief bezig zijn in en met natuur, zijn onze hoofddoelen. Met afwisselende werkvormen mikken we op onvergetelijke ervaringen en het speels verwerven van inzicht in de samenhang van de natuur. Dit is onze leidraad naar een respectvolle omgang met elk levend wezen en dus ook met elkaar!
Voor elke activiteit werken de begeleiders (allemaal ervaren natuurgidsen) een bepaald thema uit. Hierbij zijn verwondering en speelse creativiteit de sleutelwoorden. Een greep uit het nieuwste aanbod: ‘Dotjes van botjes’, ‘Wolf gespot!‘, ‘First date’, ‘Aarnoevhei’. Kom jij de natuurmagie ontdekken achter deze geheimzinnige omschrijvingen?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bezoekerscentrum De Vroente
Putsesteenweg 129-131
2920 Kalmthout
woensdag 9 september 2020 van 14:00 tot 16:30
De Vroente, Vlaams Kennis -en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu
€ 25,0
www.devroente.be