u bent hier

Lezing : Oogjes dicht, snaveltjes toe

18 +

Milieu en natuur


Over de nachtelijke activiteiten van vogels is weinig geweten. Toch is het bijzonder boeiend. Wie slaapt er en wie niet? Hoe komen ze levend die gevaarlijke nacht door? Slapen ze dan zomaar ergens op een takje? En slapen ze alleen of liefst in groep, en waarom zo? Welke vogels vliegen ’s nachts rond en zijn ze dan op zoek naar voedsel? Welke vogels trekken ’s nachts, hoe pakken ze dat aan en ... Lees meer »

Over de nachtelijke activiteiten van vogels is weinig geweten. Toch is het bijzonder boeiend. Wie slaapt er en wie niet? Hoe komen ze levend die gevaarlijke nacht door? Slapen ze dan zomaar ergens op een takje? En slapen ze alleen of liefst in groep, en waarom zo? Welke vogels vliegen ’s nachts rond en zijn ze dan op zoek naar voedsel? Welke vogels trekken ’s nachts, hoe pakken ze dat aan en hoe weten we dat? Zoveel vragen…
In deze voordracht bundelen we alle kennis rond vogelgedrag in de nacht tot een leerrijk en onderhoudend verhaal. Een aanrader voor iedereen met interesse voor vogels, zowel voor de beginneling als de meer doorwinterde vogelkijker. Een ideale voordracht voor zowel het brede publiek als de harde kern.

Begeleiding: Koen Leysen, Natuurpunt
Prijs: 12 euro, leden Natuurpunt 10 euro

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Zaal ’t Parkske
Edegemsestraat 26
2640 Mortsel
dinsdag 23 februari 2021 van 19:30 tot 22:15
Vrije Tijd Mortsel
€ 12,0
onthaal@mortsel.be
03 444 17 17
www.mortsel.be/inschrijven