u bent hier

Les Vendredis

50 +

Literatuur, Poezie, Klassieke muziek, Tekst en muziektheater


St. Petersburg, 1850: Elke vrijdagavond inviteert M. Belaïev, steenrijke houthandelaar en amateur violist, in zijn paleis een bont gezelschap muziekliefhebbers om te componeren en te musiceren. Elegante mannen en vrouwen vleien zich in sofa’s, en geven zich over aan muzikale pareltjes, heerlijk eten, zoete woorden en roddels! Deze legendarische vrijdagen worden bezocht door grootheden als ... Lees meer »

St. Petersburg, 1850: Elke vrijdagavond inviteert M. Belaïev, steenrijke houthandelaar en amateur violist, in zijn paleis een bont gezelschap muziekliefhebbers om te componeren en te musiceren. Elegante mannen en vrouwen vleien zich in sofa’s, en geven zich over aan muzikale pareltjes, heerlijk eten, zoete woorden en roddels! Deze legendarische vrijdagen worden bezocht door grootheden als Rimsky-Korsakov, Glazounov, leraars aan het conservatorium van St Petersburg, en hun leerlingen Soklov, Liadow.
Het Ensor strijkkwartet brengt deze avonden terug tot leven en speelt stukjes van deze Russische salonmuziek.
Jan Decleir staat in voor de roddels en de mooie woorden, en leest uit het stadsverhaal de ‘Nevski Prospect’ (één van de bekendste straten uit St-Petersburg) van N. Gogol, een verhaal dat deze sfeer ademt.  

Exclusief voor cultuurpauze.be bieden wij voorafgaand aan de voorstelling een korte inleiding over het romantische gedachtegoed en de Russische nationalistische muziek van de 19de eeuw. Muziekpedagoog Erik Vinken brengt u meteen in de sfeer van de Russische muzikale salons.  

 

Verteller: Jan Decleir 
Viool: Eric Robberecht, Francis Reusens - Altviool: Frans Vos - Cello: Steven Caeyers 
Inleiding door Erik Vinken 

 

programma:
13u50 - 14u00: ontvangst door cultuurpauze.be in de hal van CC Zwaneberg
14u00 - 14u40: inleidende lezing
15u00   : voorstelling "Les Vendredis"   

in samenwerking met                                                    
 

 

 

Toon kaart CC Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
zo 27/05/18 om 14:00
cultuurpauze.be
€ 22,0
www.cultuurpauze.be/programma/les-ven...
info@cultuurpauze.be
www.cultuurpauze.be/programma/les-ven...