u bent hier

Leiderschap - waarde-georiënteerd leidinggeven

Persoon en relaties


De trainingen zullen - afhankelijk van de maatregelen tgv COVID-19 - op locatie plaatsvinden, mogelijk in kleinere groepen, of online. We houden jullie op de hoogte. Module Waarde-georiënteerd leidinggeven Inhoud In deze module doorlopen we drie fases. 1. Verbinden met jezelf Je gaat op zoek naar wat jou intrinsiek drijft als leidinggevende en vervolgens naar wat de waarden zijn die de ... Lees meer »

De trainingen zullen - afhankelijk van de maatregelen tgv COVID-19 - op locatie plaatsvinden, mogelijk in kleinere groepen, of online.
We houden jullie op de hoogte.Module Waarde-georiënteerd leidinggevenInhoud

In deze module doorlopen we drie fases.

1. Verbinden met jezelf

Je gaat op zoek naar wat jou intrinsiek drijft als leidinggevende en vervolgens naar wat de waarden zijn die de fundamenten van jouw organisatie/bedrijf/team vormen.

Je zal antwoorden vinden op vragen als:

Welke waarden/behoeften bepalen mijn leiderschapsstijl? En zijn het echt je waarden, of hang je (on)bewust toch vast aan bepaalde strategieën?
Welke waarden drijven jou tot keuzes/bejegening waar je niet blij van wordt? En hoe kan je vervolgens trouw blijven aan je waarden en deze op zo’n manier vertalen dat je ook trouw blijft aan wie jij als persoon bent en waar je voor wil staan?
Welke behoeften vormen de drijvende motor van jouw organisatie/bedrijf/team?
2. Denken

Na het in kaart brengen van jouw/jullie behoeftenpallet is het tijd voor actie!

Je neemt in een situatie naar keuze, de huidige strategieën onder de loupe en evalueert in hoeverre deze congruent zijn met de waarden die je ontdekte in fase 1.

Tevens ga je op zoek naar nieuwe strategieën ter vervanging of aanvulling van wat reeds toegepast wordt.

Elke deelnemer kiest m.a.w. een situatie waarmee hij/zij graag aan de slag wil. Een thema dat steeds weer terugkomt vanuit jezelf, vanuit je werknemers of vanuit je klanten.

Met de focus op behoeften van alle partijen (inclusief die van je organisatie als entiteit op zichzelf) achterhalen we waar de knoop zit en hoe een duurzame verandering teweeg te brengen.3. Handelen

Je stelt een actieplan op.

We zoomen ook in op hoe dankbaarheid en waardering kunnen bijdragen aan een positief en efficiënt werkklimaat, tegenhangers van complimenten en positief of negatief evalueren.Na deze module ben je in staat om:

de evt. kloof tussen je wensen/verwachtingen en de realiteit van je werking te overbruggen
actieplannen beter af te stemmen op je visie/missie
verschillen te zien als een rijke kans tot groei op alle niveaus (zowel groei in je leiderschap als op vlak van samenwerking en productiviteit)
moeilijke gesprekken om te buigen tot wederzijds begrijpen en vandaaruit adequaat handelen
Neem zeker ook een kijkje bij de introductie en de vervolgmodules

- introductie voor leidinggevenden

- module open feedbackcultuur, dialoog en empathie als basis voor succesvol leidinggeven

- module verbindende besluitvorming

- extra module introductie in bemiddelingFinanciële voorwaarden:

Belangrijk om weten: je mag naar vrije keuze een bedrag kiezen dat past bij jou mogelijkheden en ook wat je volhartig wil geven om onze organisatie te steunen. Met de meerbedragen geven we mensen die weinig of geen middelen hebben, de kans om aan zeer sterk verlaagde tarieven te kunnen deelnemen.Als je alle modules volgt, krijg je er het boek ‘De Empathiefactor, Het concurrentievoordeel voor effectieve organisaties’ van Marie R. Miyashiro bovenop.

Zoals je misschien weet werken wij met zeer kwalitatieve educatieve materialen gecreëerd door Visfera. Bij inschrijving voor het ganse traject krijg je een pakketje Visferamaterialen voor je bedrijf/organisatie/team: 5 posters naar keuze, 10 kompassen en een werkboek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Blabla - Huis voor Verbinding ,
Oude Vorstseweg 25
2430 Eindhout (Laakdal)
Van di 30 maart 2021 00:00 tot wo 31 maart 2021 23:59
Blabla Trainingscentrum
€ 450,0
blablavorming.be/cursus/waarde-georie...