u bent hier

Leeslust: Avond van Behoud de Begeerte

18 +

Literatuur


Wie zijn de lezers van onze bibliotheek? En vooral: wat lezen zij? Op de leeslustige avond van Behoud de Begeerte kom je het te weten! Acteurs en bezoekers lezen de lievelingspassages voor die onze bezoekers inzonden. Al 15 jaar komt Bibliotheek Permeke tot leven dankzij haar bezoekers; de jonge en de oude lezers, zij die verplichte lectuur komen ophalen en zij die voor hun plezier uren ... Lees meer »

Wie zijn de lezers van onze bibliotheek? En vooral: wat lezen zij?
Op de leeslustige avond van Behoud de Begeerte kom je het te weten!
Acteurs en bezoekers lezen de lievelingspassages voor die onze bezoekers inzonden.

Al 15 jaar komt Bibliotheek Permeke tot leven dankzij haar bezoekers; de jonge en de oude lezers, zij die verplichte lectuur komen ophalen en zij die voor hun plezier uren doorbrengen in de leeszaal, de veelvraten en de fijnproevers. Wie zijn al die lezers? En vooral: wat lezen zij?


Voor onze verjaardag ging onze huisgenoot Behoud de Begeerte op zoek naar wat de vaste en minder vaste bezoekers van de bibliotheek gedurende 15 jaar is bijgebleven. We nodigden bezoekers van de bibliotheek uit om hun favoriete fragment door te sturen, of het nu uit een kook-, reis- of kinderboek kwam, dan wel uit een dichtbundel of roman.


Op 1 oktober worden al die lievelingspassages voorgelezen. De bezoekers van de bibliotheek zullen daarvoor het podium delen met professionele acteurs. Om de avond tot een feestelijk hoogtepunt te brengen, kiezen ook enkele Antwerpse prominenten een boek uit de bibliotheek waaruit ze voorlezen, onder wie: Cathy Berx, Christel Kumpen, Nabilla ait Daoud, Joke Van Leeuwen, Paul Hermans, Sjoerd Bruil en Guinevere Claeys.


Vanaf donderdag 8 oktober om 16:00 kan je de uitzending van deze avond online bekijken.

Behoud de Begeerte
Auditorium Permeke
De Coninckplein 25
2060 Antwerpen
donderdag 1 oktober 2020om 20:00
Bib Permeke
€ 8,0
Sign Up
www.permeke.org/nl/event/77858/15-jaa...