u bent hier

Leen Dendievel - Ongehoord! Asem

Persoon en relaties


Naar schatting de helft van de bevolking heeft op een bepaald punt in zijn leven last van één of meerdere angsten. Ook Leens hart ging haar levensritme verstoren. Daarom ging ze op zoek naar de oorzaak van paniekaanvallen. Wat gebeurt er in je hoofd tijdens zo’n aanval? En wat kan je eraan doen?   Je hart gaat als een razende tekeer, zweetparels op je voorhoofd, een ijzeren gordijn blokkeert ... Lees meer »

Naar schatting de helft van de bevolking heeft op een bepaald punt in zijn leven last van één of meerdere angsten. Ook Leens hart ging haar levensritme verstoren. Daarom ging ze op zoek naar de oorzaak van paniekaanvallen. Wat gebeurt er in je hoofd tijdens zo’n aanval? En wat kan je eraan doen?


 


Je hart gaat als een razende tekeer, zweetparels op je voorhoofd, een ijzeren gordijn blokkeert je borstkas en je longen zijn te klein om te ademen. Ga je dood? Ben je ziek? Of gewoon gek? Met die vragen stap je elke dag opnieuw de wereld in. Een wereld die geen bangeriken meer toelaat. Maar je gaat niet dood, toch nu nog niet. Je bent bang, in paniek. Je lijf wil je iets vertellen.


Naar schatting de helft van de bevolking heeft op een bepaald punt in zijn leven last van één of meerdere angsten. Ook Leens getikte hart ging haar levensritme verstoren. In ‘Asem’ gaat ze op zoek naar de oorzaak van paniekaanvallen. Wat gebeurt er in je hoofd tijdens zo’n aanval? En wat kan je eraan doen?


In haar zoektocht sprak Leen Dendievel met vele lotgenoten en ervaringsdeskundigen. Ze onderzoekt waarom voeding zo’n invloed heeft op de werking van paniekaanvallen. En ze ontdekt hoe we de ademruimte kunnen terugvinden in deze hectische tijden. Want alles begint met ‘asemen’!


Leen Dendievel (1983) is actrice. In 2014 studeerde ze af als Assistente in de Psychologie. In 2016 debuteerde ze als auteur met het boek ‘Hard’.
‘Een helder en toegankelijk geschreven boek over een vaak verborgen, miskend en onderschat probleem: Angst.’

– Dirk De Wachter


 

Leen Dendievel - Ongehoord! Asem
Bibliotheek Park
Van Heybeeckstraat 28A
2170 Merksem
woensdag 9 december 2020om 20:15
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
€ 14,0
Sign Up
www.ccmerksem.be/nl/event/72520/ongeh...