u bent hier

Lawine : spectaculair maar gevaarlijk

Documentaires en reportages, Milieu en natuur


Het winterseizoen is begonnen. Ski’s of sneeuwraketten staan klaar. Laat dan de sneeuw maar komen. 7 jaar geleden hadden we al een clubavond over lawines. Hoog tijd voor een opfrisser. Het winterseizoen is begonnen.  Ski’s of sneeuwraketten staan klaar. Laat dan de sneeuw maar komen. Maar toch. Zonder dat we er nachtmerries moeten aan overhouden : met de sneeuw komen ook de lawines. Zelfs al ... Lees meer »

Het winterseizoen is begonnen. Ski’s of sneeuwraketten staan klaar. Laat dan de sneeuw maar komen.
7 jaar geleden hadden we al een clubavond over lawines. Hoog tijd voor een opfrisser.

Het winterseizoen is begonnen.  Ski’s of sneeuwraketten staan klaar. Laat dan de sneeuw maar komen.


Maar toch. Zonder dat we er nachtmerries moeten aan overhouden : met de sneeuw komen ook de lawines. Zelfs al ga je enkel op sneeuwraketten of hou je het bij eenvoudige hoogtoeren, dan nog is een minimum aan lawinekennis een noodzaak. Kwestie om er vooral uit te blijven.

We houden het “basic” : geen theorieën over sneeuwprofielen of hoe je grote zoekacties aanpakt. We vertrekken van het lawinebericht. Hoe geraken we er aan, wat wordt daar verteld, wat betekenen de 5 niveaus, wat zijn de beperkingen en wat doen we er mee. Verder zien we dat we ook op het terrein op een aantal zaken moeten letten en enkele elementaire regels respecteren.

7 jaar geleden hadden we al een clubavond over lawines.  Hoog tijd voor een opfrisser.  Een lawinebericht van nu is niet meer een lawinebericht van toen.  Ook hier evolueert één en ander.  Daar leggen we dan ook de nadruk op.

Wil je meer en wil je het ook de nodige  praktijk volgen, dan raden we de cursus

winterbergtrekking van Wilfried aan.

 

Lezing
Bib Couwelaar
Te Couwelaarlei 120
2100 Deurne
dinsdag 9 februari 2021om 20:00
cultuurcentrum Deurne | CC Deurne
www.ccdeurne.be/nl/event/83379/lezing