u bent hier

Kurt Peiser Tentoonstelling


Kurt Peiser – Schilder en graveur Van 2 augustus tot 1 oktober 2018 stelt het Museum De Reede 40 gravures van Kurt Peiser tentoon naast hun permanente collectie van werken van Rops, Goya en Munch. Kurt Peiser is een sociaal geëngageerd humanist, zowel door zijn resoluut realistische stijl als door zijn onderwerpen. In zijn schilderijen zijn impressionistische en expressionistische toetsen ... Lees meer »

Kurt Peiser – Schilder en graveur
Van 2 augustus tot 1 oktober 2018 stelt het Museum De Reede 40 gravures van Kurt Peiser tentoon naast hun permanente collectie van werken van Rops, Goya en Munch.

Kurt Peiser is een sociaal geëngageerd humanist, zowel door zijn resoluut realistische stijl als door zijn onderwerpen.

In zijn schilderijen zijn impressionistische en expressionistische toetsen herkenbaar.
Zeer bekend tijdens zijn leven, bracht de pers meer dan 300 keer verslag uit over zijn activiteiten.
Meestal lovend en soms zelfs overweldigend, maakt de kritiek, ongeacht de periode, gewag van « de kunst van Peiser... is de zijne, alleen de zijne, de uitstraling van zijn eigen sterke persoonlijkheid » (Handelsblad, 1914), « De eminente schilder... van de ongelukkigen » (Het Laatste Nieuws, 1966), « ...een uitstekende ambachtsman, een begaafd colorist » (Knack, 2007).

Men onderschrijft zijn talent als luminist, zijn kwaliteiten als colorist en de karakteristieke nauwgezetheid in zijn tekeningen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Museum De Reede
Ernest van Dijckkaai 7
2000 Antwerpen
Van do 2 augustus 2018 11:00 tot ma 1 oktober 2018 17:00
€ 8,0