u bent hier

Kunstinstallatie ter ere van August Clinckx

Installatiekunst, Beeldhouwkunst


Samen met Stef Van Eyck realiseerde beeldend kunstenaar Christine Clinckx een kusntwerk in park Hof De Bist die symbool staat voor de verdedigingsforten. En dit ter nagedachtenis van haar grootvader August Clinckx. Verscheidene Ekerenaars werden opgeroepen om mee te werken aan de fortengordel van Antwerpen. In de aanloop van WO I was ook de Ekerenaar August Clinckx betrokken bij Fort Ertbrand ... Lees meer »

Samen met Stef Van Eyck realiseerde beeldend kunstenaar Christine Clinckx een kusntwerk in park Hof De Bist die symbool staat voor de verdedigingsforten. En dit ter nagedachtenis van haar grootvader August Clinckx.

Verscheidene Ekerenaars werden opgeroepen om mee te werken aan de fortengordel van Antwerpen. In de aanloop van WO I was ook de Ekerenaar August Clinckx betrokken bij Fort Ertbrand te Kapellen. Toen de Duitsers binnenvielen kreeg het compagnie het bevel om het fort op te blazen… Kleindochter en beeldend kunstenaar Christine Clinckx grijpt deze gebeurtenis aan om, aansluitend bij de tentoonstelling binnen, een kunstwerk te creëren in park Hof De Bist ter nagedachtenis. Samen met beeldhouwer Stef Van Eyck realiseert ze een installatie die symbool staat voor de verdedigingsforten.

Gitarist Michel Verkempinck voorziet een passende soundscape bij het werk tijdens een aperitiefconcert op zondag 26 november om 11 uur. Reserveer hier je tickets.

Fort Ertbrand, 2017
Park Hof de Bist
Veltwijcklaan 252
2180 Ekeren
Van 11 november 2017 tot 12 december 2017
252 CC
gratis
www.252cc.be/nl/event/37136/kunstinst...