u bent hier

Kunstgenschiedenis 2

Meerdere kunstvormen


KUNSTGREPEN Als de blaadjes vallen en het vroeg donker is, wordt het tijd voor de ‘toverlantaarn’ om de vele mooie beelden te projecteren die de lessen kunstgeschiedenis illustreren. Opnieuw is er gekozen voor een reeks op zichzelf staande onderwerpen met een grote variatie wat betreft de thematiek. Oude en nieuwe kunst komen voorbij en er is aandacht voor de grote en de kleine dingen, voor ... Lees meer »

KUNSTGREPEN
Als de blaadjes vallen en het vroeg donker is, wordt het tijd voor de ‘toverlantaarn’ om de vele mooie beelden te projecteren die de lessen kunstgeschiedenis illustreren. Opnieuw is er gekozen voor een reeks op zichzelf staande onderwerpen met een grote variatie wat betreft de thematiek. Oude en nieuwe kunst komen voorbij en er is aandacht voor de grote en de kleine dingen, voor architectuur en beeldhouwkunst, schilderkunst, fotografie en film en dat allemaal uit diverse stijlperioden.
Ruud Ringers, beeldhouwer en kunsthistoricus, verzorgt de praatjes bij de plaatjes en bovendien krijgt u van elke les van tevoren de tekst toegezonden via de e-mail. Doorgaans organiseert hij ook een achttal dagtochten naar musea in binnen- en buitenland en twee meerdaagse kunstreizen –in mei en september- naar bijzondere cultuurhistorische plaatsen.
De volgende onderwerpen komen aan de orde:

1. La boîte en valise van Duchamp
2. Monnikenwerk
3. Planetenkinderen
4. La magie Calder
5. Beeldverhalen
6. Kleur
7. Filosofie van de kunst
8. Der Lauf der Dinge
9. Ideale vrouwen
10. Maria Sybilla Merian
11. Rodin
12. Portalen en deuren
13. Un Chien Andalou
14. Cobra

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultureel Centrum Baarle
Pastoor De Katerstraat 5
2387 Baarle-Hertog
Van do 8 november 2018 19:00 tot do 21 februari 2019 21:00
Cultureel Centrum Baarle
€ 165,0
014699326
www.ccbaarle.org
NL 013 507 82 33