u bent hier

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN: Mensenkinderen & dino-eieren

5 +

Kunst en kunsteducatie


Hoe ziet het licht aan het eind van de tunnel eruit? Heeft de dood een geur? Waken de doden echt over ons? Waarom vieren we het leven en niet de dood? Kunnen we God omkopen? Doet de dood pijn? Waarom word je nooit meer vijf als je zes bent geworden? Bestaat er een begraafplaats voor huisdieren? Kan je theatraal sterven? Heb jij een vraag voor de dood? Troost kunst? Op Kunstendag voor kinderen ... Lees meer »

Hoe ziet het licht aan het eind van de tunnel eruit? Heeft de dood een geur? Waken de doden echt over ons? Waarom vieren we het leven en niet de dood? Kunnen we God omkopen? Doet de dood pijn? Waarom word je nooit meer vijf als je zes bent geworden? Bestaat er een begraafplaats voor huisdieren? Kan je theatraal sterven? Heb jij een vraag voor de dood? Troost kunst?

Op Kunstendag voor kinderen organiseren wij een groots debat genaamd MENSENKINDEREN EN DINO-EIEREN. Met een filosofisch hoekje af. Het thema van de dag is 'Licht aan het einde van de tunnel'. Op STORMKOP willen we kinderen en hun grote mensen een hand reiken. Ook wanneer het even wat minder makkelijk gaat. Om op alle vragen (g)een antwoord te bedenken houden we een groots debat tussen volwassenen die iets met de dood te maken hebben. En kinderen.

Maar STORMKOP zou geen STORMKOP zijn moest er een dag voorbij gaan zonder dat er zoveel andere eigenaardige dingen te doen zijn. Tussendoor kan je een kaarsje aansteken bij het zeemansgraf. Bij het columbarium kan je afscheid nemen van geliefden, een gestorven huisdieren, het haar van Helmut Lotti of je favoriete knuffel die je ooit kwijt speelde. Daarnaast maakte Roest collectief een muzikale voorstelling geïnspireerd door de dood (5+). STORMKOP biedt doorlopende workshops zoals theatraal sterven en verzorgt OOGST de koffietafel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Stormkop
Drookdokkenweg AWN1
2030 Antwerpen 3 (Antwerpen)
zondag 17 november 2019 van 05:45 tot 18:00
gratis
www.stormkop.be