u bent hier

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN: Experimenteren met haiku's in de natuur - om 16u00 (8 tot 12 jaar)

8 +


Haiku is een van oorsprong Japanse dichtvorm. Een haiku is een kort gedicht en bestaat meestal uit drie regels van 5-7-5 lettergrepen. Het ritme en de klank zijn belangrijk om de gevoelswaarde van de haiku te versterken. In een haiku komt de natuurbeleving veel voor. De emotie wordt niet benoemd, maar wordt opgeroepen.  Geert De Kockere leert je de kunst van haiku en neemt je mee in de tuin of ... Lees meer »

Haiku is een van oorsprong Japanse dichtvorm. Een haiku is een kort gedicht en bestaat meestal uit drie regels van 5-7-5 lettergrepen. Het ritme en de klank zijn belangrijk om de gevoelswaarde van de haiku te versterken. In een haiku komt de natuurbeleving veel voor. De emotie wordt niet benoemd, maar wordt opgeroepen.  Geert De Kockere leert je de kunst van haiku en neemt je mee in de tuin of het museum om inspiratie op te doen.

Het Huis van de Haiku heeft zijn stek op het bovenverdiep van het Natuurpunt Museum. Het is een productiehuis dat diverse projecten om en rond haiku realiseert. Het is enerzijds een huis in de fysieke betekenis (een volle verdieping in een prachtig herenhuis in Turnhout op een bijzondere plek), maar ook een huis in de eerder symbolische betekenis: een plek om thuis te komen, even halt te houden en te gaan zitten. 

Het Natuurpunt Museum, Het Huis van de Haiku en The Breakfast Club trakteren je op een dag vol kunst in al zijn facetten. Door coronaproof te werken zijn de plaatsen beperkt (4 kinderen per uur). Leeftijd: van 8 tot 12 jaar. Elke workshop duurt 50 minuten. Kostprijs: 3,00€. INSCHRIJVING VERPLICHT!

Klik hier voor het volledige programma. Deze activiteit kadert in Kunstendag voor kinderen.

Toon kaart Natuurpunt Museum
Graatakker 11
2300 Turnhout
zo 15 november 2020 van 13:00 tot 14:00 zo 15 november 2020 van 16:00 tot 17:00
Natuurpunt CVN
€ 3,0
Sign Up
museum@natuurpunt.be
014 47 29 55
www.natuurpunt.be/agenda/clone-worksh...