u bent hier

Kunst in de bib: concertfotograaf Koen Keppens

Fotografie


Koen Keppens (°1967, Dendermonde) is een fotograaf die veel van muziek houdt. Hij maakt al bijna 30 jaar foto’s van artiesten, maar nooit echt om den brode. Zijn belangrijkste werkvelden zijn mode en reclame. Muziek is hobby. In de zomer van 1996 is hij de eerste fotograaf van Goformusic, een equipe die online en live verslag uitbrengt van Rock Werchter en Pukkelpop. Zijn vrijheid is veel ... Lees meer »

Koen Keppens (°1967, Dendermonde) is een fotograaf die veel van muziek houdt. Hij maakt al bijna 30 jaar foto’s van artiesten, maar nooit echt om den brode. Zijn belangrijkste werkvelden zijn mode en reclame. Muziek is hobby.

In de zomer van 1996 is hij de eerste fotograaf van Goformusic, een equipe die online en live verslag uitbrengt van Rock Werchter en Pukkelpop. Zijn vrijheid is veel groter dan die van de concertfotografen die voor kranten en magazines werken. Online kan en mag hij veel meer foto’s publiceren. Dat laat een mooie mix toe tussen ‘klassieke’ foto’s en experiment.

Keppens ontwikkelt doorheen de jaren een zeer eigen stijl die pas echt op de radar komt met ‘Music For The Deaf’ (2010). Het geloofde overzichtsboek van 20 jaar rockfotografie toont hoe anders en hoe uniek Keppens is. En hoe onterecht het is dat hij – bij onstentenis van een opvallend medium – zolang over het hoofd is gezien. ‘Keppens kan zich meten met de besten’, schrijft het gezaghebbende Nederlandse muziekblad Oor. ‘Het meeste heeft hij van Rembrandt, zijn spel met licht (meestal met donker), precies die uitdrukkingen op de gezichten.’

Koen Keppens begon met concertfotografie in 1990. Sinds 2010 is hij huisfotograaf van Rock Werchter. Hij werkt onder meer voor Focus Knack en Humo.

Tijdens de zomermaanden hangen er in de bib verschillende werken van Koen Keppens. Die zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek (maandag-vrijdag: 14-19u, zaterdag: 9-12u).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Bornem
Sint-Amandsesteenweg 41-43
2880 Bornem
Van ma 1 juli 2019 00:00 tot za 31 augustus 2019 23:59
Bibliotheek Bornem
gratis
bornem.bibliotheek.be/kunst-in-de-bib