u bent hier

Kritisch kijken naar kennis maken (Online)

18 +

Samenleving


Deelnemers van deze bijeenkomsten kijken samen naar een videocollege van Universiteit Vlaanderen. Daarin geeft een wetenschapper een korte toelichting over een bepaald wetenschappelijk domein of vraagstuk. De aanwezige wetenschapper-docent beantwoordt nadien alle kritische vragen van het publiek over dit onderwerp. Deze bijeenkomsten duren telkens één uur. Het vraagt dus niet veel tijd om tot ... Lees meer »

Deelnemers van deze bijeenkomsten kijken samen naar een videocollege van Universiteit Vlaanderen. Daarin geeft een wetenschapper een korte toelichting over een bepaald wetenschappelijk domein of vraagstuk. De aanwezige wetenschapper-docent beantwoordt nadien alle kritische vragen van het publiek over dit onderwerp. Deze bijeenkomsten duren telkens één uur. Het vraagt dus niet veel tijd om tot nieuwe inzichten te komen!
Je zou kunnen denken dat voor mensen met een IQ van 135 alles vanzelf gaat. Ze hoeven een les Latijn maar één keer te lezen en met een kleine moeite begrijpen ze ingewikkelde formules. En toch hebben vele hoogbegaafden géén diploma. Zijn ze te lui of sociaal onaangepast? Prof. dr. ir. Kathleen Venderickx legt uit waarom mensen met een IQ van 135 evenveel begeleiding nodig hebben als mensen met een IQ van 65.                                                                                                         Marlies Tierens, docent aan de Thomas More Hogeschool, beantwoordt daarna jouw kritische vragen!


In samenwerking met Humanistisch verbond Mechelen, Stedelijke Openbare Bibliotheek Mechelen, Thomas More Hogeschool Mechelen

Activity Members: Jean Pierre De Greve, Marlies Tierens

Bron: UiTinVlaanderen.be

Marlies Tierens
Toon kaart Vormingplus regio Mechelen - Online
Adegemstraat, 79
2800 Mechelen
zaterdag 14 november 2020 van 14:00 tot 15:00
Vormingplus regio Mechelen
gratis
Sign Up
regiomechelen@vormingplus.be
015 44 41 00
http://www.vormingplus-regiomechelen.be/activiteit/6203
regiomechelen@vormingplus.be
www.vormingplus-regiomechelen.be