u bent hier

Koor & Orkest Le Poème Harmonique olv. Vincent Dumestre

Klassieke muziek


Het ‘Miserere’ van Gregorio Allegri bezit een bijna mythische status. Deze eenvoudige harmonisatie van Psalm 51 componeerde Allegri speciaal voor het koor van de Sixtijnse Kapel, waar hij in de eerste helft van de 17de eeuw werkzaam was. In principe mocht enkel dit koor het werk uitvoeren, maar ‘illegale’ kopieën zorgden voor een snelle verspreiding vanaf de 18de eeuw. Vincent Dumestre en Le ... Lees meer »

Het ‘Miserere’ van Gregorio Allegri bezit een bijna mythische status. Deze eenvoudige harmonisatie van Psalm 51 componeerde Allegri speciaal voor het koor van de Sixtijnse Kapel, waar hij in de eerste helft van de 17de eeuw werkzaam was.
In principe mocht enkel dit koor het werk uitvoeren, maar ‘illegale’ kopieën zorgden voor een snelle verspreiding vanaf de 18de eeuw. Vincent Dumestre en Le Poème Harmonique benaderen deze partituur doorheen alle metamorfosen die ze onderging sinds de kopie die Mozart uit het hoofd noteerde nadat hij het werk had gehoord in Rome.
Ook de madrigalen van Monteverdi ondergingen vele metamorfosen, met nieuwe teksten die de lamentaties en de jubel extra in de verf zetten. Laat u meevoeren door de passie van Le Poème Harmonique voor deze fantastische muziek. 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
vrijdag 25 september 2020 van 21:00 tot 22:15
info@desingel.be
+32 3 244 19 20
desingel.be/nl/programma/muziek/Koor-...