u bent hier

Klassieke Hatha Yoga

16 +

Omnisport en andere


Tijdens yoga lever je inspanning om te ontspannen. Hatha betekent ‘opzettelijk’ of ‘krachtig’. Hatha yoga verwijst dan ook naar een reeks houdingen die vooral gericht zijn op de rug, spieren en de ingewanden. Met yoga werk je aan aan een ontspannen, heldere geest en aan het evenwicht met het lichaam. Oftewel kort samengevat: je goed voelen! De yogalessen zijn voor iedereen (!) geschikt. Wat is ... Lees meer »

Tijdens yoga lever je inspanning om te ontspannen. Hatha betekent ‘opzettelijk’ of ‘krachtig’. Hatha yoga verwijst dan ook naar een reeks houdingen die vooral gericht zijn op de rug, spieren en de ingewanden. Met yoga werk je aan aan een ontspannen, heldere geest en aan het evenwicht met het lichaam. Oftewel kort samengevat: je goed voelen! De yogalessen zijn voor iedereen (!) geschikt.

Wat is klassieke hatha yoga?

Tijdens yoga lever je inspanning om te ontspannen.

Hatha betekent ‘opzettelijk’ of ‘krachtig’. Hatha yoga verwijst dan ook naar een reeks houdingen die vooral gericht zijn op de rug, spieren en de ingewanden. ‘Ha’ betekent zon en ‘tha’ betekent maan, wat verwijst naar het balans tussen mannelijk en vrouwelijk, kracht en flexibiliteit en dus evenwicht in het dagelijks leven. Met yoga werk je aan een ontspannen, heldere geest en aan het evenwicht met het lichaam. Oftewel kort samengevat: je goed voelen!

Zo wordt ook de yoga door mij gegeven, gericht op evenwicht, balans. De les wordt gestart met ademhalingsoefeningen om de stress achter ons te laten en tijd voor onszelf te nemen. Daarna volgt een opwarming van de spieren, daarop volgend een reeks van klassieke yoga houdingen (liggend, zittende en staande), waar uiteraard afwisseling in is. De houdingen zijn voor iedereen gelijk, maar ieder gaat zover als hij/zij zelf kan. Er wordt rekening gehouden met ieders persoonlijke mogelijkheden. De afsluiting van de les is een relaxatie die nodig is om het lichaam te laten groeien (spieren, ingewanden en geest).

Zoals gezegd draait het om je eigen welbevinden. Het is zeker geen team- of competitiesport en dus voor iedereen – jong of oud, slank of gezet, ervaren of beginner, relaxt of piekeraar – geschikt. Stap voor stap werk je aan jezelf. Iedere week zal je iets meer kunnen. Bij yoga draait het namelijk niet om het uitvoeren van allerlei ingewikkelde houdingen: je uitdaging is om jouw eigen balans te vinden. Door yoga te beoefenen, zal je je goed voelen. Niet alleen lichamelijk maar zeker ook geestelijk.

Wat heb je nodig voor yoga?
Gemakkelijke kleding, een matje en dekentje en bovenal een open geest!


(De leslocatie is Basisschool De Brug in Sint Job in 't Goor, maar de yogalessen zijn geen initiatief van de school.)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Janneke Haaksman
Toon kaart Basisschool De Brug
Brugstraat 83
2960 Sint-Job-In-'t-Goor (Brecht)
Van 22 september 2020 tot 23 september 2020 (di van 18:30 tot 20:00 van 20:30 tot 22:00, wo van 18:30 tot 20:00 van 20:30 tot 22:00,
Sahya yoga
€ 10,0
info@sahya.be
0477 76 08 32
www.sahya.be