u bent hier

Klassiek Zellaer: klassieke muziek in openlucht

Klassieke muziek


"Klassiek Zellaer" omvat drie kleinschalige klassieke openluchtconcerten in het prachtige groene kader van het kasteeldomein van Zellaer.  Het publiek circuleert daarbij in drie groepen (max. 40 deelnemers per groep) via een doorschuifsysteem tussen drie concertplekjes op wandelafstand gespreid over het domein. Elke publieksgroep kan op die manier op drie locaties telkens 'coronaproof' ... Lees meer »

"Klassiek Zellaer" omvat drie kleinschalige klassieke openluchtconcerten in het prachtige groene kader van het kasteeldomein van Zellaer. 


Het publiek circuleert daarbij in drie groepen (max. 40 deelnemers per groep) via een doorschuifsysteem tussen drie concertplekjes op wandelafstand gespreid over het domein. Elke publieksgroep kan op die manier op drie locaties telkens 'coronaproof' genieten van een ander klassiek concert (30 min. per concert). De muzikanten spelen voor de gelegenheid op elke plek dus drie keer hun concert.


Wij voorzien daarbij voor iedere toeschouwer een ontsmette plooistoel op de respectievelijke eerste concertplek van elke groep. Na afloop van het eerste concert neemt elke toeschouwer de eigen plooistoel mee en wandelt onder begeleiding door naar de volgende locatie van je route. De drie publieksgroepen volgen daarbij een circulatiesysteem, waardoor ze niet met elkaar in contact komen. Elke concertplek is ook voldoende ruim, zodat de deelnemers ook per groep zeker 'bubbelgewijs' op 1,5 meter afstand van elkaar hun plooistoel kunnen zetten.


CONCREET PROGRAMMA • Luc Tooten (cello solo)
  De geheimen en mysteries van de Bach suites

 • Meta Ensemble: Xavier Timmermans (altviool) en Judith Soumillion (harp)
  Meditation, muziek van Elgar, Bruch en Saint-Saëns

 • Orsolya Horvath (viool) en Marc Tooten (altviool)
  Van Mozart tot Glière
CONCRETE TIMING • uiterlijk 14.00 u.: aanmelden aan ticketscan bij ingang van het domein

 • 14.15 - 14.30 u.: elke publieksgroep krijgt op de eigen respectievelijke eerste concerlocatie de laatste praktische info + eigen plooistoel

 • 14.30 - 15.00 u.: concert 1

 • 15.00 - 15.15 u.: wandeling naar concert 2

 • 15.15 - 15.45 u.: concert 2

 • 15.45 - 16.00 u.: wandeling naar concert 3

 • 16.00 - 16.30 u.: concert 3


Opgelet: je hoeft online slechts een ticket te kopen voor 1 van de 3 publieksgroepen, waarmee je dan alle concerten kan meemaken. Je kan daarbij wel tegelijk voor max. 10 personen (die dan wel tot je eigen bubbel moeten behoren!) tickets kopen. Het deelnemersaantal is wel beperkt tot max. 40 tickets per publieksgroep, dus je twijfelt best niet te lang als je er graag bij wil zijn...

Voor alle duidelijkheid: alle concerten vinden plaats in openlucht, ook bij minder mooi weer! Er is geen overdekking voorzien voor het publiek; in geval van regen voorzien wij ter plaatse wel een paraplu in bruikleen voor elke deelnemer.BIO MUZIKANTEN


Luc Tooten was gedurende jaren cello-solo van het “Brussels Philharmonic”, concerteerde al over heel Europa, maar ook o.a. Israël, Canada, China, Mexico en VS. Als solist trad hij op onder de leiding van internationale dirigenten zoals Yoel Levy, A. Rahbari, Jan Latham-Koenig, A. Borejko, Tan Dun… Op verzoek van laatstgenoemde verzorgde hij de Belgische creatie van de celloconcerti “Crouching Tiger" en "The Map". Tientallen cd’s van hem als lid van o.a. Arriaga Kwartet en Trio Portici zijn uitgegeven door het Belgische Label PAVANE.

Xavier Timmermans (altviool) won in 2018 de Henriette Hustinx-prijs als lid van het Velum Trio. De laatste tijd experimenteert en ontwerpt hij een innovatief concertconcept dat multi-sensoriële ervaringen en kamermuziek combineert. Het doel van deze fusie is om het publiek op een andere manier te betrekken dan tijdens een traditioneel concert. Xavier is lid van het Meta Ensemble en het Núna Ensemble, maar speelt ook in verschillende orkesten zoals de Philharmonie Zuid-Nederland, Casco Phil, de European Philharmonia, het Zomeropera orkest en het Nationaal Jeugdorkest van Nederland. Hij trekt regelmatig op met gerenommeerde Belgische muzikanten als Marc Tooten, Luc Tooten, Berten D'Hollander en Roel Dieltiens.

Judith Soumillion startte op negenjarige leeftijd met harp in de klas van Aurélie Guerreiro Viegas aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen, waar ze afstudeerde met de grootste onderscheiding en felicitaties van de jury. Vervolgens volgde ze haar bacheloropleiding aan de LUCA School of Arts, campus Lemmens te Leuven met Lieve Robbroeckx als leraar. Dankzij een Erasmusuitwisseling kon ze studeren aan het Prins Clausconservatorium te Groningen bij Manja Smit en behaalde ze haar master aan het Conservatorium van Maastricht in de klas van Anneleen Lenaerts (harpiste bij de Wiener Philharmoniker). Ze is list van het Meta Ensemble en is sinds enkele jaren de harpiste bij het Mechels Kamerorkest, waarmee ze regelmatig als soliste optreedt. Ze is laureaat van verschillende wedstrijden: eerste prijs op het Harpe Diemconcours, een eerste prijs op het Arpeggioconcours, een grootste onderscheiding op de VLAMO-wedstrijd, een eerste prijs op de Belfius Classicswedstrijd en finalist in de wedstrijd Suoni d’Arpa. In 2018 won ze de Henriette Hustinxprijs als lid van het Velum Trio.

Orsolya Horváth werd geboren in Budapest en studeerde viool aan het conservatorium van haar geboortestad bij Mária Vermes en Dénes Kovács. In 1996 won zij de “Kreisler Competition” in Budapest en in 1997 werd zij laureaat van de “Hungarian Flesch Competition”. Zij vervolmaakte zich verder aan de “Liszt Music Academy” te Budapest. Als kamermusicus heeft zij diverse internationale competities gewonnen en de kans heeft gekregen om intensief samen te werken met befaamde strijkkwartetten als Amadeus, Alban Berg, Juilliard, Bartók en La Salle. In 2001 werd zij uitgenodigd in België en werd lid van de “Beethoven Academie”. Momenteel is zij solist bij het “Antwerp Synfonie Orchestra”.

Marc Tooten was gedurende jaren altviool solo van het Brabants Orkest, studeerde aan het conservatorium van Brussel en aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Gedurende 18 jaar was hij aanvoerder altviool bij het kamerorkest “I Fiamminghi”. Met dit orkest trad hij op als solist op de grote podia in Europa, de VS en Japan. Marc is een enthousiast pedagoog en is als docent verbonden aan het Conservatorium van Maastricht en aan het Lemmensinstituut te Leuven.PRAKTISCH


VERVOER / PARKING

We raden aan om zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar het domein te komen. Er wordt een fietsstalling voorzien aan de ingang van het domein. Er is slechts beperkte parkeerplek in de buurt: o.a. in de Lindedreef of op de parking aan de Ludwinakerk. Het is niet toegelaten om de auto op het kasteeldomein te parkeren!


GEPASTE KLEDIJ / OPENLUCHT

De concerten vinden plaats in openlucht, ook bij slechter weer! Voorzie je dus op gepaste kledij i.f.v. het weer. In geval van regen voorzien wij ter plaatse wel paraplu's in bruikleen (na afloop terug te geven).


CORONA-RICHTLIJNEN


 • Ontsmet je handen grondig aan de ingang via de ter beschikking gestelde handgel-dispensers.

 • Hou overal minstens 1,5 meter afstand van bezoekers die niet tot jouw 'bubbel' behoren.

 • Het is in openlucht niet verplicht om een mondmasker te dragen, maar we raden toch aan om een eigen mondmasker mee te brengen. Zo kan je het gebruiken, moest door omstandigheden de social distance toch even niet gegarandeerd kunnen worden.

 • Zorg dat je je ruim op tijd aanmeldt aan de ingang, zodat we een vlot en veilig traject naar je eerste concertplek kunnen garanderen.

 • Zorg dat je je met alle mensen van je ticketorder ('je bubbel') samen aanmeldt aan de ticketscan. Hou je tickets bij aankomst reeds scanklaar (print of e-ticket via smartphone), zodat we wachtrijen zoveel mogelijk vermijden.

 • Geef geen hand, kus of knuffel als je iemand begroet.

 • Hoest of nies in een papieren zakdoek of in je elleboog.

 • We vragen uitdrukkelijk om niet deel te nemen als je zelf of iemand uit je ‘bubbel’ enige ziekte-symptomen vertoont.

 • Behoor je tot een risicogroep, maak dan zelf een inschatting van het risico of bespreek het vooraf met je huisarts. Tot de risicogroep behoren o.a. ouderen, personen met diabetes, personen met ernstige obesitas, personen met hartziektes, long- of nieraandoeningen en personen met kanker of van wie het immuunsysteem verzwakt is (meer info: www.info-coronavirus.be).


Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Parkdomein Kasteel Zellaer
Oude Baan z/n
2820 Bonheiden
zondag 23 augustus 2020 van 14:00 tot 16:30
Gemeenschapscentrum 't Blikveld
€ 12,0
015 50 28 70
www.blikveld.be/klassiekzellaer
blikveld@bonheiden.be