u bent hier

Kinderboerderij Mikerf

3 +


In de boerderij is vanalles te zien: een boomgaard, dierenweiden, een knuffelweide, akkers, een moestuin, een weerstation, wandelpaden,... Bovendien is er een bijenhal van de imkervereniging Ifang. Je kan ook verschillende activiteiten meemaken. Het beslaan van een paard, het scheren van schapen, het rooien van bieten,... Kom zeker een kijkje nemen! Lees meer »

Je kan de boerderij dagelijks bezoeken. Regelmatig worden er ook leuke activiteiten georganiseerd die zeker de moeite waard zijn:

ZONDAG IN DE BOERDERIJ
Vanaf maart tot en met oktober, behalve in juli en augustus, kan je afwisselend deelnemen aan volgende activiteiten: geiten borstelen, dieren knuffelen en voederen,...

De activiteit gaat door van 14:00 tot 17:00, reserveren is niet nodig.

BAKATELIER
Van maart t.e.m. oktober bakt het bakkersteam één maal per maand brood in de houtoven. Het team start om 8.30u. en stopt om 17.00u.
Rozijnenbrood, licht grof brood, en vlechtbrood zijn de specialiteiten Wil je weten hoe het gemaakt wordt Kom dan eens kijken in het bakatelier. De bakkers geven graag een woordje uitleg en proeven kan ook. De broden worden verkocht aan 1,40/stuk vanaf ongeveer 11.30u.

De precieze data vind je op de website van de kinderboerderij.

SPROOKJESPAD
Ervaren vertelsters(lers) laten de kinderen kennismaken met de avonturen van Domien Kapittel, een typisch Brasschaatse volksfiguur uit de 19de eeuw. Aandacht voor de natuur staat centraal.

Zomerprogramma: van 1/03 t.e.m. 31/10 alle dagen behalve zon-en feestdagen.
Winterprogramma: van 1/11 t.e.m. 28/02 enkel op zaterdag en woensdagnamiddag.
reservatie: uitsluitend na tel. afspraak bij Toerisme Brasschaat (tel. 03/650.33.00). / EUR 30/groep (max. 20 kinderen)
Tijdens de zomer is de kinderboerderij open tot 20.30 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kinderboerderij Mikerf
Mikhof 25
2930 Brasschaat
open alle dagen van 08:00 tot 18:00
Kinderboerderij Mikerf
gratis
kinderboerderij@aralea.be
+32 3 6637716
www.kinderboerderijmikerf.be