u bent hier

Kijkkast hondenmassagraf

1.11.0.0.0 


Bij de aanleg van parking West (Rivierenhof) werden tijdens de opgravingen (bij het archeologisch vooronderzoek) in een massagraf In de middeleeuwen stelde het stadsbestuur hondenmeppers aan om op honden te jagen omdat ze beschouwd werden als overdragers van ziekten. Bij de aanleg van parking West (Rivierenhof) werden tijdens de opgravingen (bij het archeologisch vooronderzoek) in een ... Lees meer »

Bij de aanleg van parking West (Rivierenhof) werden tijdens de opgravingen (bij het archeologisch vooronderzoek) in een massagraf
In de middeleeuwen stelde het stadsbestuur hondenmeppers aan om op honden te jagen omdat ze beschouwd werden als overdragers van ziekten.

Bij de aanleg van parking West (Rivierenhof) werden tijdens de opgravingen (bij het archeologisch vooronderzoek) in een massagraf  bijna 300 hondenskeletten ontdekt.


Vermoedelijk was daar een werkterrein van een hondenmepper of hondenslager. 


In de middeleeuwen stelde het stadsbestuur hondenmeppers aan om op honden te jagen omdat ze beschouwd werden als overdragers van ziekten als pest, melaatsheid en hondsdolheid. 

De hondenmepper moest ook de honden uit kerken verjagen omdat hun geblaf de dienst verstoorde.


 


 


 

expo
Bib Couwelaar
Te Couwelaarlei 120
2100 Deurne
Van 8 oktober 2020 tot 30 november 2020
cultuurcentrum Deurne | CC Deurne
gratis
www.ccdeurne.be/nl/event/80363/expo